ŞUSKİ'den içme suyu ile ilgili açıklama!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinden sonra başlayan içme suyu problemi belli bölgelerde devam ediyor. Kentin bazı noktalarında altyapı da yaşanan tahribat nedeniyle sular bulanık ve çamurlu olmasından dolayı ŞUSKİ'den açıklama geldi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinden sonra başlayan içme suyu problemi belli bölgelerde devam ediyor. Kentin bazı noktalarında altyapı da yaşanan tahribat nedeniyle sular bulanık ve çamurlu olmasından dolayı ŞUSKİ'den açıklama geldi.

ŞUSKİ’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığa ve kurumumuzun uluslararası akredite laboratuarında devamlı olarak yapılan analiz sonuçlarına göre; Merkez içme suyu arıtma tesisimizden 20/03/2023 tarihinden günümüze kadar temin edilen suyun tamamı İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hk. Yönetmelik kapsamında temiz olarak arz edilmektedir.

Şehrimizde yaşanan deprem ve akabinde sel felaketinden dolayı şebekemizde ve altyapımızda oluşan hasarların giderilerek daha temiz ve sağlıklı olması amacıyla bütün altyapı sistemlerimizde zorunlu bakım onarım faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çalışmalar esnasında daha önceki zamanlarda olduğu gibi bazı bölgelerde lokal olarak kısa süreli su kesintisi ve bulanıklık yükselmesi oluşabilmektedir.’’
 

şanlıurfa içme suyu sel şuski