Tarım ve gıda sektörünün kalbi Şanlıurfa'da atacak

TAKİP ET

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün bölgedeki en büyük organizasyonu 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı' 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 14:00'de Şanlıurfa'da açılıyor. 

Gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün bölgedeki en büyük organizasyonu ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 14:00’de Şanlıurfa’da açılıyor. 

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri haline gelen Şanlıurfa, tarım sektörünün en büyük organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak. Fuarcılık sektörüne çeyrek asırdan fazla hizmet veren Gold Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ 4-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde açılacak.

70 FİRMA 180 MARKA YER ALIYOR

Gold Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Özkanlı, fuarla ilgili tüm hazırlıkların hızla devam ettiğini belirterek, “Bölgenin en kapsamlı organizasyonu olacak ‘Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na 70 firma 180’e yakın markasıyla katılacak. Yaklaşık 13 bin metrekare alanda sergilenecek ürünleri Şanlıurfa’nın yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Gaziantep gibi tarımsal üretimin yoğun gerçekleştirildiği çevre şehirlerden çiftçi ziyaretçileri olacak” dedi.

‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yem, tohumdan sulama ekipmanlarına, bitki ve toprak besleme, enerji verimliliği ve teknolojik tarım olmak geniş bir yelpazede ürün sergileneceğini belirten Gold Fuarcılık yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Özkanlı, fuarda çiftçilerin son dönemde yoğun olarak kullandığı güneş enerji sistemlerindeki son teknoloji ile yeni model traktör ve ekipmanların de yer alacağını belirtti. 

ULUSAL DÜZEYDE KATILIM VAR 

Şanlıurfa’da bu kadar geniş kapsamlı bir organizasyonun bu yıl ikincisini yapmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Özkanlı; “Yüzyılın felaketini yaşayan bölgemizin ülke olarak omuz omuza birbirimize destek olduk. Bu vesile ile depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet yakınlarını başsağlığı diliyorum. 

Depremin izlerini silmeye çalıştığımız bu dönemde düzenlediğimiz Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarımıza ulusal ve uluslararası firmalarımızın katılımının yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere kentte yer alan meslek odalarının ve yerel yönetimin destek verdiğini kaydetti. Özkanlı, 7 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuara tüm bölge çiftçilerini, akademisyenleri, tarım ve gıda sektörüne ilgi duyan herkesi davet etti.
 

GOLD FUAR tarim ve gida fuari fuar haberleri