Taş Tepeler'e kamulaştırma kararı!

TAKİP ET

Göbeklitepe'nin ardından Şanlıurfa'da keşfedilen Taş Tepeler ile ilgili kazıların yapılabilmesi amacıyla kamulaştırma kararının alındığı öğrenildi. 

ŞANLIURFA- Göbeklitepe’nin ardından Şanlıurfa’da keşfedilen Taş Tepeler ile ilgili kazıların yapılabilmesi amacıyla kamulaştırma kararının alındığı öğrenildi. 

Şanlıurfa'nın her yerinden tarih fışkırıyor. Ayanlar Höyüğü Birinci Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda gerçekleştirilen Taş Tepeler Projesi için arkeolojik kazıların yapılabilmesi amacıyla acele kamulaştırma kararı alındığı öğrenildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak alınan karar yürürlüğe girdi.

Acele kamulaştırma kararı 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesi gereğince alındığı bildirildi. 

Taş Tepeler Projesi; Şanlıurfa'da bulunan, dünya üzerinde ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan 100 kilometrelik alana yayılan Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan, Gürcütepe, Kurttepesi, Taşlıtepe, Sefertepe, Ayanlar, Yoğunburç, Sayburç, Çakmaktepe ve Yenimahalle bölgesini kapsıyor.

Taş Tepeler ismi nereden geliyor?

Taş Tepeler, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ile çevresindeki 11 arkeolojik alana verilen isim. Yüksek tepeler üzerinde kurulmuş söz konusu 12 alan; Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan, Gürcütepe, Kurttepesi, Taşlıtepe, Sefertepe, Ayanlar, Yoğunburç, Sayburç, Çakmaktepe ve Yenimahalle'den oluşuyor.
 

şanlıurfa kültür sanat tarih göbekltepe taş tepeler resmi gazetede