Tavuk etine 5 ayda yüzde 200 zam!

TAKİP ET

Türkiye'de geçim sıkıntısı her geçen gün daha da zorlaşıyor. Vatandaş, nasıl geçineceğinin derdine düşerken kırmızı et ve tavuk etine 5 ayda yüzde 200 zam geldi.

Türkiye’de geçim sıkıntısı her geçen gün daha da zorlaşıyor. Vatandaş, nasıl geçineceğinin derdine düşerken kırmızı et ve tavuk etine 5 ayda yüzde 200 zam geldi.

Son zamanlarda yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca tavuk eti fiyatları da adeta katlandı. 

Tavuk etine son 5 ayda yüzde 200 zam geldi

Et fiyatlarına ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, beyaz et tedariki konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Artan kırmızı et fiyatları yurttaşların beyaz ete yönelmesine neden olduğunu söyleyen İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal şunları söyledi:

"Önümüzde yaz sezonu var, yaz sezonunda tavuk kanat bulunamayacak. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler. İstanbul'un tamamına yetecek kadar mal sevk edilmedi. Parça ürün yaptıkları için tavuk kısıtlı geldi. Mangal sezonu ve tatil tavuk firmalarında büyük bir fırsatçılığa sebep oldu.”

İstanbul’da kırmızı etin kilosu 600 TL, antrikot 700 TL, Karkas etin fiyatı 380 TL kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 600 TL