TBMM'de yeterli sayıya ulaşılamadı, sağlıkta şiddet tasarısı görüşülemedi

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu'nda yeterli vekil sayısına ulaşılamadığı için sağlıkta şiddet tasarısı görüşmeye açılmadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'ye tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplanması bekleniyordu. Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya gelen TBMM Genel Kurulu’na CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri hazır bulundu.Ancak Meclis Genel Kurulu’nda 200 vekil yeter sayısına ulaşılamadığı için sağlıkta şiddet tasarısı görüşmeye açılmadı.

Meclis 1 Ekim’de toplanacak

Başkanvekili Bilgiç, yapılan yoklamada toplantı yeter sayısına ulaşılamayınca, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı da düşmüş oldu.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

“Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'nin bu acı olayları engellemek, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu onlardır” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik sağlık meslek örgütlerinin yöneticileriyle yaptıkları toplantı sonucu 16 maddelik kanun teklifinin yasalaşması için meclise olağanüstü çağrısı yaptı. Çağrının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop toplantı kararı aldı. Şentop, TBMM Genel Kurulu’nu Anayasa'nın 93 ve Meclis İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’da toplantıya çağırdı.

AK Parti Başkanvekili Mahir Ünal ve HDP Grup Başkanvekili Meral Tanış Beştaş, TBMM Genel Kurulu’nun 1 Ağustos’taki toplantısına katılmayacaklarını bildirmişti. 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısına katılacaklarını duyurmuştu.