Tehlikeyle iç içe yaşıyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa Eyyübiye'de, vatandaşın tapulu arazisine dikildiği iddia edilen elektrik direği tehlike saçıyor. Arazi sahibinin evine neredeyse bitişik olan elektrik direği, ev sakinlerini tedirgin ediyor. Kendi balkonlarını direk yüzünden kullanamadıklarını söyleyen ev sahibi Cevher Bozkuş, kaç defa dilekçe vermesine rağmen bir sonuç alamadığını ifade etti. Ölüm tehlikesi ile burun buruna yaşayan Bozkuş ailesinin direk yüzünden yaşadığı sorunlar bununla da sınırlı değil.

İddiaya göre elektrik şirketi tapulu arazilerine direk dikti. Ev inşaatına başlamaya karar verdiklerinde şirkete dilekçe ile başvuru yaptılar. Aldıkları “direği kaldıracağız” yanıtına güvenerek inşaata başladılar. Öyle ki, direk yüzünden evlerini bir buçuk metre geride yapmak zorunda kaldılar. Ancak geçen süre zarfında elektrik direği kaldırılmadı. Ev sakinleri, duvarla neredeyse bitişik halde olan direk yüzünden tehlike ile burun buruna yaşamak zorunda kalıyor.



“Direğin bulunduğu arazi tapulu malımız”

Ev sahibi Cevher Bozkuş, şirketin elektrik direğini kaldırması için bugüne kadar birçok dilekçe verdiğini ancak sonuç alamadığını söylüyor. “İlk dilekçeyi evin inşaatına başladığımızda verdik” diyen Bozkuş, “O zaman bize direği kaldıracaklarını söylediler. Biz de ona göre evi yaptık. Zaten direğin içinde bulunduğu arazi de bizim tapulu malımız. Direk yüzünden duvarı bir buçuk metre geriye almak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.



“Direğe tırmanan hırsızlar 3 kez eve girdi”

Hırsızların 3 kez direğe tırmanarak eve girdiklerini söyleyen Bozkuş, şöyle devam etti: “Kaç defa Dicle Elektrik A.Ş.’ye dilekçe verdim, kaç defa bizzat aradım bu direğin kaldırılması için. Fakat hiç bir sonuç elde edemedik. Gece yüklenme çok olduğu zaman ses çıkarıyor ve bu da bizi daha fazla tedirgin ediyor. Urfa, yaz aylarında çok sıcak oluyor ama biz sıcak havalarda balkonumuzu kullanamıyoruz. Hatta iki üç defa direğe tırmanan hırsızlar eve girdi. Yetkilileri aradık, sorunumuzu ilettik ama aradan yıllar geçmesine rağmen bize ne olumlu ne olumsuz herhangi bir şekilde dönüş yapılmadı.”

Bozkuş, “Bir olaya sebep olmadan bu elektrik direği kaldırılsın” dedi.