Teknoloji pazarlamanın yüksek riskleri ve 'yeşil fener' ikilemi

TAKİP ET

Geçen hafta AMD, Google, Intel, Nvidia ve Qualcomm CEO'larıyla birlikte HP Amplify İş Ortağı Konferansına katıldım. Bu CEO'ların her biri HP'nin çabasını övdü, ancak Jensen Huang öne çıktı çünkü HP'yi oluşturması için teşvik ettiği HP'nin yeni iş istasyonu ve bilgisayar serilerini aktif olarak tanıttı.

Geçen hafta AMD, Google, Intel, Nvidia ve Qualcomm CEO'larıyla birlikte HP Amplify İş Ortağı Konferansına katıldım. Bu CEO'ların her biri HP'nin çabasını övdü, ancak Jensen Huang öne çıktı çünkü HP'yi oluşturması için teşvik ettiği HP'nin yeni iş istasyonu ve bilgisayar serilerini aktif olarak tanıttı.

Yaygın tartışmalardan biri, bir yapay zeka çözümüne sahip olmadığı ve güvenlik, iş ortakları, sürdürülebilirlik ve yapay zeka konularında HP'nin önemli ölçüde gerisinde kaldığı göz önüne alındığında, Dell'in neden bu kadar itibar kazandığıydı.

Etkinliğin sonunda en sevdiğim aktörlerden Ryan Reynolds sanal ortamda katıldı. Reynolds bir çekimdeydi ama ortağı sahnedeydi ve Reynolds'un yapmaktan pişman olduğu bildirilen “Yeşil Fener” filmini gündeme getirdi . Performansı düşük olmasına rağmen “Green Lantern”i sevdiğim için dikkat ettim.

HP'nin Dell ile olan sorununun, bir ürünün pazarlanması ile ürünün kendisi birbirinden ayrıldığında veya yanlış kişilerin bir teklifin kendilerine yönelik olduğuna ikna edildiğinde sıklıkla yaşanan sorun olduğunu fark ettim.

Geçmişte bunun biçim ve işlev uyumsuzluğu olduğunu zarif bir şekilde savundum. Amplify'da sunulanlara dayanarak bu soruna "Reynolds Yeşil Fener Bilmecesi" adını vermek istiyorum. Bu yaygın bir sorun olduğundan, bu hafta konuyu detaylandıracağım.

Haftanın Ürünüyle, HP'nin piyasaya çıkan en sürdürülebilir, gelişmiş ve çekici oyun dizüstü bilgisayarı olan yeni oyun dizüstü bilgisayarıyla kapatacağız: HP Omen Transcend 14 inç dizüstü bilgisayar.

IBM, Dell ve Form Over İşlevi

IBM'de çalışırken ve İç Denetim'den ayrıldıktan sonra, pazarlama işindeydim ve hükümetlere aktif olarak rekabetçi ürünler satın almamalarını çünkü daha iyi bir şeyle karşı karşıya olduğumuzu söylediğimizden endişe duymaya başladım. Bu genellikle bir sorun olmazdı, ancak tüm çabayı boşa çıkarmıştık ve bırakın "daha iyi bir şeyi", gerçekten de gelecek hiçbir şey yoktu.

Pazarlama müdürüyle görüştüm ve bunun son derece etik dışı ve muhtemelen sağlıksız olduğunu düşündüğümü, çünkü hükümetlerin onlara yalan söylediğinizde mizah anlayışının olmamasının yanı sıra, eğer yalan söylerlerse hayatınızı cehenneme çevirebileceklerini belirttim. dışarı - ve feshedilen söz verilen bir ürünü gizlemek oldukça zordur. IBM dünyadaki en etik şirketlerden biridir ve o şöyle yanıt verdi: “Anlamıyorsun Rob. Bu pazarlamadır!”

İleri düzey eğitimimin çoğunu pazarlama alanında geçirdim ve bu konuda bir diplomam var ve bunun kesinlikle doğru olmadığını söyleyebilirim. Bundan kısa bir süre sonra istifa ettim ve CMO kovuldu (benim biraz yardımımla). Ancak pek çok insanın, özellikle de mühendislerin pazarlamayı yalan söylemekle eş tuttuğunu ve bunun genellikle önce müşteriler, ardından kısa süre sonra şirket için kötü sonuçlandığını fark ettim.

İnsanlar doğruyu söylemediğinizi anlamadan önce çözümü sağlayabilirseniz, bunu yapmaktan kurtulabilirsiniz. Bu yaklaşım bazı yüksek profilli vakalarda başarılı oldu, ancak Elizabeth Holmes ve Theranos için başarısız oldu; eğer uygulayamazsanız "yapıncaya kadar numara yapın" ın oldukça ciddi dezavantajları olduğunu gösteriyor.

Bir CEO'nun bunu yapması kötüdür, ancak şirketteki bir yöneticinin bunu yapması daha da kötü olabilir çünkü o zaman CEO yalana inanır ve bundan sorumlu tutulabilir.

AMD/HP ve İşlev Üzeri Form

Bizim sektörümüzde daha da sık karşılaşılan bir sorun var: Bazı firmalar ilk sorundan o kadar korkuyorlar ki, aşırıya kaçıyorlar. Muazzam bir rekabet avantajına sahip olmalarına rağmen, bunu agresif bir şekilde sunmak istemiyorlar çünkü aşırı satacaklarından endişe ediyorlar.

Bu şirketler mali açıdan düşük performans gösteriyor çünkü bu bir "yap ve gelecekler" piyasası değil. Eğer avantajınızı pazarlamazsanız, bunun için kredi alamazsınız. Yıllar önce AMD, düşük performans gösteren bir ürünün aşırı tanıtımını yaptığı ve neredeyse iflas etmek üzere olduğu için yakılmıştı, bu yüzden artık anlaşılır bir şekilde çekingen davranıyor.

Ancak iş istasyonu segmentinde Intel ile rekabet söz konusu olduğunda, hem AMD'den hem de Intel'den yoğun alım yapan HP'ye göre, aynı fiyata AMD daha iyi pil ömrü ve performans sağlıyor.

Lenovo, AMD'nin etkileyici tüketici Threadripper işlemcisini alıp bir iş istasyonuna koyduğunda ve iş istasyonu pazarının en üst noktasını Dell'den aldığında bunun nasıl sonuçlandığını gördük. Mühendisler iş istasyonlarını satın alıyorlar ve gerekli özeni gösteriyorlar ve bu parçanın ne kadar iyi olduğuna hayret ediyorlar.

AMD'nin imajı, Intel'e göre daha ucuz ve daha düşük performanslı bir alternatif olduğu yönünde. Ancak bu kısım ne daha ucuz ne de düşük performans gösteriyor. HP, Amplify konferansında Nvidia grafikleri üzerinde çalışan yapay zeka odaklı Threadripper iş istasyonunu piyasaya sürdü ve Nvidia'nın CEO'su bunu satıyordu. (Bir tavsiye: Jensen Huang'ın ardından asla ama asla konuşmayın. Adam sahnede muhteşem.)

Windows 95, Jensen Huang ve yapay zeka

Huang'ın söylediği ilginç şeylerden biri, HP'nin yapay zeka odaklı kişisel bilgisayar ve iş istasyonu serisinin ve bu ürünle ilgili pazarlama çabalarının, bilgisayarları sonsuza dek değiştirecek bir Windows 95 anı olduğuydu - ben de çok büyük bir farka katılıyorum.

Windows 95'in başlangıç bütçesi 400 milyon dolardı ve insanlar ürünü satın almak için sıraya girdi. Microsoft daha sonra şirketin bu tür bir talebi karşılayamaması nedeniyle bu bütçeyi kesse de, pazarlama çabalarının ürünle uyumlu olması durumunda nelerin mümkün olabileceğini vurguluyor.

Sahneye çıkan her önde gelen teknoloji CEO'su, bu yapay zeka çabasının, teknolojinin durumu göz önüne alındığında Windows 95'in o zamanlar olabileceğinden çok daha büyük, büyük bir oyun değiştirici olduğunu öne sürdü. Ancak aynı talep oluşmuyor.

Tipik olarak herhangi bir modern teknolojiyle, %10'luk bir üretkenlik artışı elde edeceğinizi iddia edeceğiz. Wharton, son nesil yapay zeka ile yaptığı bir araştırmada bu oranın %80'e yakın olduğunu gösterdi; bu, yapay zekayı etkili bir şekilde kullanan şirketlerin, onlar da yapay zekayı benimsemedikleri sürece rakiplerini yanıt verebileceklerinden daha hızlı geride bırakacakları anlamına geliyor.

Bunlar kelimenin tam anlamıyla şirketin ölüm kalım ürünleridir, ancak insanlar bunları tipik bir yıllık ürün döngüsü olarak düşünüyorlar.

HP'nin Ele Aldığı Benzersiz Sorun

Tüm yapay zeka tekliflerindeki sorun, yapay zekayı üreten satıcılar ve özellikle de onu satan satıcılar da dahil olmak üzere çok az kişinin yapay zekayı anlayabilmesidir. Hem Nvidia'nın hem de Google'ın CEO'ları bunu sahnede dile getirdiler.

Huang, HP konusunda çok heyecanlı çünkü HP bu uyarıyı dinledi. Planı şirket içi eğitimle başladı, bu nedenle HP bir yapay zeka uzmanı haline geliyor ve bunu şirkette zaten yaygın olarak dağıtmış veya yaygınlaştırıyor. HP aynı zamanda kanalının (benzersiz olarak %85'i dolaylıdır) ve müşterilerinin iyi eğitildiğinden emin olmak için sertifikasyon ve eğitim programları da uygulamaya koyuyor.

Yani donanımı, hizmetleri, yazılımı, eğitimi ve sertifikaları var. Bu kapsam, HP müşterilerinin, bu unsurlardan bir veya daha fazlasının mevcut olmaması nedeniyle başarısız yapay zeka dağıtımları yaşayan çoğu müşteri gibi olmayacaklarını garanti eder.

Bitirmek: Ryan Reynolds'un 'Yeşil Fener' Bilmecesi

Çok azınızın “Green Lantern”i izlediğini varsayarak burada örnek olarak “Dune”u kullanacağım.

“Dune” çok başarılı ama başarılı olamayan eski “Dune” filmi daha iyiydi. Aradaki fark, filmlerin nasıl yaratıldığı değil, pazarlama ile içerik arasındaki bağlantının eksikliğiydi.

Pazarlamanın işe yaraması için en başından itibaren dahil olması ve içerik üzerinde söz sahibi olması gerekir. Pazarlama doğru yapılırsa ve uygun personel görevlendirilirse (pazarlama unvanına sahip olup pazarlamayı bilmeyen çok fazla insan vardır), kampanya hedef kitlenin bilgisine dayalı olarak oluşturulur.

İkisinin organik olarak oluşması için aynı bilginin filmin yapımına da bilgi vermesi gerekiyor. Seyirci veya yapay zeka örneğinde alıcı, ürün konusunda heyecanlanır ve ürün abartılı reklamı karşılar, bu şekilde gerçek bir başarı yakalarsınız.

Benim yöntemim olsaydı, pazarlama ekibi ürünle ilgilenir ve tanıtım çabalarının ürünün potansiyeline uygun olduğundan ve ürünün pazarlamanın yarattığı talebe uygun olduğundan emin olmak için beşikten lansmana kadar etik olarak incelenirdi.

Buradaki açmaz şu ki, ürünün başarısını mühendisler değil onlar sağlıyor olsa da, bir ürünün yaratılması sırasında pazarlama çalışanlarının genellikle ölü ağırlık olarak görülmesidir.

Bunu düzeltmek için yapmanız gereken şeyin, önce pazarlama kampanyasını oluşturmak, test etmek ve ardından ürünü, normalde yapılandan ziyade, kampanyaya uyacak şekilde oluşturmak, yani ürünü boşlukta oluşturmak olduğunu sık sık düşündüm. ve sonra onu tanıtmak için pazarlamaya atın.

İronik bir şekilde, son “Deadpool” filminde de yapılan şey bu olabilir (büyük bir hayranıyım). Bunun nasıl sonuçlanacağını görmek için sabırsızlanıyorum ve Ryan Reynolds'un her iki rolü de oynayacağı gelecekte Hal Jorden "Deadpool" geçişini umuyorum. Yapay zeka bunu gerçekleştirebilir.

HP Omen Transcend 14 İnç Dizüstü Bilgisayar

Mükemmel bilgisayar nedir? Herkes için farklı olmalı. Benim için kullandığım Qualcomm tabanlı HP Elite Folio. Diğerleri için bu, önemli performansı devasa bir sürdürülebilirlik hikayesiyle (ürünün büyük bir kısmı yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiştir) ve HyperX klavyeyle birleştiren HP Omen Transcend 14-fb0097nr dizüstü bilgisayar gibi bir şey olabilir . Klavye gerçekten dikkatimi çekti çünkü oyun oynarken ellerim sık sık gezinme tuşlarından kayıyor ve bu da önlenebilir bir ölüme yol açıyor.

Bu dizüstü bilgisayar, Intel'in en yeni AI destekli (NPU) Core 9 Ultra İşlemcisine, harika bir Nvidia GeForce RTX 4070 grafik kartına ve (bir oyun dizüstü bilgisayarı için) makul bir 2.250 $ fiyatına sahiptir.

HP Omen Transcend şahsen oldukça hoş. Gölge Siyahı Alüminyum rengindedir ve makul bir 3,6 lbs. ağırlığına sahiptir, bu da bir oyun dizüstü bilgisayarı için son derece hafiftir.
RTX grafik kartına ihtiyaç duyulmadığında Intel ARC grafik sistemine geçerek, bir oyun dizüstü bilgisayarı için etkileyici olan, filmler ve hafif işler için 13 saate kadar video oynatımı sağlıyor.

Bu ürün, kişisel olarak sabırsızlıkla beklediğim, AI odaklı NPC'ler de dahil olmak üzere, gelecek AI içeriği için bir temel sağlıyor. Aynı zamanda size oyun oynayabileceğiniz, masaüstü yapay zeka teklifleri pazara sunuldukça yapay zekayı öğrenebileceğiniz ve arkadaşlarınızı etkileyebileceğiniz harika bir platform sunar çünkü tanıdığınız herkesten önce yapay zeka desteğine sahip olacaksınız.

Başlangıçta bu yapay zeka alt sistemini kullanacak olanların çoğunun geliştirme aşamasında olduğu kabul edilir, ancak bu ürün tamamen yapay zekaya hazır olan ilk ürünlerden biridir. Bu nedenle, HP Omen Transcend Dizüstü Bilgisayar 14 inç benim Haftanın Ürünüm oldu.