Tesla modelleri hala pazara hakim

TAKİP ET

Cox Automotive'den Kelley Blue Book'a göre, kurucu ve CEO Elon Musk'ın öngörülemeyen Twitter yönetimi Tesla hissesini ani bir düşüşe zorlarken, otomobil üreticisinin modelleri 2022'nin büyük bölümünde popülerliğini korumaya devam etti.

BİLİM VE TEKNOLOJİ - Cox Automotive'den Kelley Blue Book'a göre, kurucu ve CEO Elon Musk'ın öngörülemeyen Twitter yönetimi Tesla hissesini ani bir düşüşe zorlarken, otomobil üreticisinin modelleri 2022'nin büyük bölümünde popülerliğini korumaya devam etti.

2022'nin ilk dokuz ayında, en çok satan altı elektrikli arabadan dördünün Tesla olduğunu bildirdi. Listenin başında 191 bin 451 adetle Tesla Model Y ve 156 bin 357 adetle Model 3 yer aldı. 28.089 adetle Ford Mustang Mach-E üçüncü sırada yer aldı.

2023 için teknoloji sektörü trendleri ve öngörüleri

Veri Gazetecisi Felix Richter, Salı günü Statista'da "Tesla ve CEO'su Elon Musk'ı çevreleyen tüm olumsuz manşetlere rağmen, şirketin arabalarının hala çok popüler olduğunu unutmak kolay" dedi.

"Musk'un Twitter'ı devralmasının ve beraberinde gelen çalkantıların Tesla'nın arabalarına olan talep üzerinde önemli bir olumsuz etkisi olup olmayacağını söylemek için henüz çok erken olsa da" diye devam etti, "Birleşik Devletler'deki en popüler elektrikli arabaların üreticisi olarak mevcut konumu. Devletlerin ve dünyanın birçok yerinde netlik var.”

İlk Hareket ettiricinin Gücü

Troy, Mich merkezli bir tüketici araştırma, veri ve analitik firması olan J.D. Power'da Global Automotive'in yönetici direktörü Brent Gruber, elektrikli araç alanında Tesla'nın çılgınca popüler olduğunu ve öyle olmaya devam ettiğini gözlemledi.

Gruber, JDP'nin Aralık ayı anket verilerine atıfta bulunarak, önümüzdeki 12 ay içinde yeni bir araç satın almak isteyen toplam müşteri popülasyonu arasında, Aralık ayında her 10 kişiden yaklaşık altısının, "çok" veya "biraz" düşünme olasılıklarının olduğunu söylediğini kaydetti. EV. EV'yi düşünen izleyiciler arasında, her 10 kişiden dördü Tesla'yı düşünecek. Tesla değerlendirmesi, ay boyunca Chevrolet'ten sonra ikinci sırada.

"Ancak," diye devam etti, "Tesla'yı düşünen olası EV alıcılarının yüzdesi, Kasım ayına göre yüzde beş puan düştü."
Küresel bir pazar araştırma şirketi olan Canalys'in baş analisti Chris Jones, Tesla'nın elektrikli araç pazarında ilk hamle yapmaktan hala yararlandığını iddia etti.

Jones, TechNewsWorld'e "Çok az rekabet vardı ve hala çok fazla rekabet yok" dedi.

"Tesla ayrıca o zamanlar Nissan Leaf, Chevy Volt ve BMW i3'ün sahip olmadığı çekiciliğe sahipti" diye ekledi.

Erken müşteriler için bir başka cazip özelliğin Tesla yazılımının kablosuz güncellemeleri olduğunu devam ettirdi. "Rakiplerinden bazıları bunu ancak şimdi yapabilir" dedi. "Dolayısıyla Tesla, yazılım güncellemelerinde ve aracı yaşlandıkça iyileştirme becerisinde on yıl ilerideydi."

Şarj Avantajı

Bir danışmanlık hizmeti olan Enderle Group'un başkanı ve baş analisti Rob Enderle, ölçekte faaliyet gösteren "saf oyun" elektrikli otomobil şirketi olmanın Tesla'nın pazardaki başka bir avantajı olduğunu ekledi - şarj ağına sahip tek EV üreticisi olmanın yanı sıra. firması Bend, Ore'de bulunuyor.

2022'nin öne çıkan teknoloji ürünleri

TechNewsWorld'e konuşan Enderle, "Diğer otomobil şirketleri elektrikli araçlarını artırıyor, ancak salgın, savaş ve diğer tedarik sorunları nedeniyle hacimleri arttıkça tedarik sorunları yaşadılar."

Gartner'da otomotiv ve akıllı mobiliteden sorumlu başkan yardımcısı ve analist Mike Ramsey, Tesla'nın şarj ağının sunduğu teklifin önemli bir unsuru olduğunu söyledi. TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Şarj ağları, elektrikli araç satan diğer markalar ile aralarında temel bir fark yaratıyor" dedi.

Gruber, araç şarjının Tesla'nın rakiplerine göre önemli avantajlarından biri olduğunu kaydetti. JDP'nin 2022 şarj çalışmalarında Tesla, Seviye 2 kalıcı olarak monte edilmiş ev şarj cihazları, halka açık Seviye 2 şarj ve DC hızlı şarj ile en yüksek memnuniyet için ödüller aldı.

Ulusal Teknoloji Girişimciliği Genelgesi yayınlandı

Halka açık şarj araştırmasında Gruber, Tesla şarj ağının geniş kullanılabilirliğinin, kullanım kolaylığının - özellikle ödeme/hesap sürecinde - ve ağ güvenilirliğinin ağın iyi performans göstermesine yardımcı olduğunu gözlemledi.

Evde şarj çalışmasında Tesla için öne çıkan ölçütlerden birinin de kullanım kolaylığı olduğunu sözlerine ekledi.

Önümüzdeki Engebeli Yol

2022 Tesla satışları için iyi bir yıl gibi görünse de ufukta fırtına bulutları görünüyor olabilir. Enderle, "Musk'un Twitter maceraları, siyasi sağa hareketiyle birleştiğinde, tipik sol eğilimli Tesla alıcısını yabancılaştırdı, satışlara zarar verdi ve araçları hareket ettirmek için indirim ve diğer uygulamaları zorladı" dedi.

"Yerel Tesla satıcımız, yavaşlayan satışlar nedeniyle aşırı stokta görünüyor, bu da Tesla'nın rakamlarının aşağı doğru kaydığını veya abartıldığını gösteriyor" dedi.

"Tesla, mağazaları aracılığıyla satış yaptığı için, satış rakamlarının üçüncü taraf doğrulaması yok ve hızla düşen değerlemeleri desteklemek için muhtemelen bir süredir abartıyorlar" diye açıkladı.

"FTX'in gösterdiği gibi," diye devam etti, "şirketler üzerinde gözetim neredeyse yok, bu da her halka açık şirket tarafından, özellikle Tesla ve Twitter gibi yüksek stres altındakiler tarafından bildirilenlerin çoğunu sorguluyor."

Rekabet de kızışıyor. Gruber, "Alışveriş yapanların aralarından seçim yapabilecekleri giderek artan sayıda EV seçeneği var" dedi.

"OEM'lerden gelen ürün sayısı hızla artıyor" diye devam etti. "Bu ürünler artık popüler segmentlerdeki ve Ford F-150 Lightning ve Toyota bZ4X gibi sadakat oranı yüksek markalardaki boşlukları dolduruyor."

"Rekabet artıyor ve bunu verilerimizde görüyoruz" diye ekledi.

Misk Döngüleri

Ramsey, rekabetin Tesla için gelecekteki bir meydan okuma olacağı konusunda hemfikirdi. "Rivian ve Lucid gibi girişimlere yol gösterdiler" dedi. "Bu adamlar daha da güçlenecekler."

"Bu arada, geleneksel otomobil şirketleri, serilerine Tesla'nın sahip olduğundan çok daha uygun fiyatlı olacak daha fazla elektrikli araç ekliyor" dedi.

Enderle, "Lucid ve Rivian gibi yeni rakipler Tesla'ya acı veriyor" diye ekledi. Anekdot olarak, iki komşusunun şu anda Rivian'a sahip olduğunu ve Tesla'ya sahip olan birinin bir Rivian almayı düşündüğünü belirtti.

"Ayrıca," diye devam etti, "çeşitli otomobil üreticilerinin daha iyi elektrikli araç çözümleri şirket üzerinde daha fazla baskı oluşturacak, ancak firmanın en büyük sorunu Musk ve onu düzeltmenin sorunlu olduğu kanıtlandı."

"Tesla'yı araba satmak için teşvik sağlamaya zorladı, bu da Tesla'nın değerinde ve Musk'ın net değerinde feci bir düşüşe neden oldu" dedi. "Alternatifleri değerlendiren potansiyel Tesla alıcılarının sayısını da artırdı."

Ancak Ramsey, Tesla'nın CEO'sunun uzun süredir şirket için bir karışım olduğuna dikkat çekti. "Şirketin doğuşundan bu yana Elon Musk, Tesla'nın başarısı için hayati önem taşıyor ve bazı sorunlarının kaynağı oldu" dedi. "Faydadan çok zarar verdiği dönemlerden geçti, ancak bu dönemler halinde devam ediyor."
 

Tesla tesla arac troy bilim ve teknoloji teknoloji haberleri otomotiv sektoru