TFF haksızlık yaptı, Şanlıurfa'da yetkililer sessiz kaldı

TAKİP ET

Trabzonspor'un Altay maçını Şanlıurfa'da oynamak için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Bordo mavililerin bu talebi kentte heyecan yaratırken, TFF karşılaşmanın İstanbul'da oynanacağını duyurdu. Kentteki sevinç yerini hayal kırıklığına bıraktı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, karşılaşmanın Şanlıurfa'da oynanmamasıyla ilgili TFF'yi suçladı. Tanal, kentte yetkililerin ise sessiz kaldığını savundu.

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, kendi sahasında zeminin hasar gördüğünü belirterek Altay maçının Şanlıurfa’da oynanması için TFF’ye başvurdu. Şanlıurfa’da heyecana yol açan başvuru, iddiaya göre 11 Nisan Stadyumunda VAR ve Passolig sisteminin yetersiz olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. TFF, karşılaşmanın İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacağını duyurdu. Şanlıurfa’da sevinç yerini hayal kırıklığına bıraktı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, karşılaşmanın Şanlıurfa’da oynanmamasıyla ilgili TFF’yi suçladı. “TFF, önce Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun kurulu sistemini nasıl söküp, tırlara bindirip götürdüğünü anlatsın” diyen Tanal, “Bir irade ortaya konulsaydı, Passolig ve Var sistemi kısa sürede GAP Stadyumu’nda kurulurdu. Hala da geç kalınmış değil” ifadelerini kullandı.

Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Süper Lig Şampiyonu #Trabzonspor’un, Altay maçının kardeş kent #Şanlıurfa’da oynanması talebi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Şanlıurfa’ya karşı anlaşılmaz tavrı nedeniyle reddedildi!

#TFF, Trabzonspor-Altay maçının Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda oynanmasına izin vermedi. Şanlıurfa halkı, bu kötülüğü unutmayacak! Gerekçe neymiş? Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda Passolig ve VAR (kamera sistemi) sistemi yokmuş! Hâlbuki Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun altyapısı, dostluk maçı, hazırlık maçı tadındaki Trabzonspor-Altay karşılaşması için gayet uygundu. Bir irade ortaya konulsaydı, Passolig ve Var sistemi kısa sürede GAP Stadyumu’nda kurulurdu. Hala da geç kalınmış değil.  

TFF, önce Şanlıurfa GAP Stadyumu’nun kurulu sistemini nasıl söküp, tırlara bindirip götürdüğünü anlatsın! Şöyle ki: Şanlıurfaspor bir alt lige düşünce, geçtiğimiz sezon başında TFF görevlileri, soluğu Şanlıurfa GAP Stadyumu’nda aldı. Federasyon görevlileri, 2 tırla gelip stadın Passolig ve Var sistemini söktüler. Stadın 20 kapısından turnikeleri söktüler. Klimalara varıncaya kadar stadın malzemelerini tırlara doldurup götürdüler. Şimdi TFF, kendi söktüğü Passolig ve Var sistemini bahane edip, Trabzonspor ve Altay maçının Şanlıurfa’ya alınmasını engelledi. 

Şanlıurfalılar, heyecanla bu maçı bekliyordu. Hevesleri kursaklarında bırakıldı. 

Şanlıurfa’nın kavurmacı vekilleri, yöneticileri kılını kıpırdatmadı. Konudan haberdar olmalarına rağmen hiçbir girişimde bulunmadılar. Şanlıurfa’nın sahipsiz bir memleket olduğunu, bu örnekte de görmüş olduk.

Eğer TFF yanlıştan dönüp yetiştirilebilirse, Trabzonspor-Altay maçı için de adres Şanlıurfa olsun.”