TİGEM hasat sonrası anız yakıyor iddiası!

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar TİGEM'de hasat sonrası anız yakıldığı iddia edildi.

Türkiye’nin en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar TİGEM’de hasat sonrası anız yakıldığı iddia edildi.

İlçede bulunan ve Ortadoğu’nun en önemli tarım merkezlerinden olan TİGEM’de çekildiği iddia edilen bir fotoğrafta hasat yapılanarazilerde yasak olan anız yakma işlemi yapıldığı iddia edildi.

Anız yakma olayını sosyal medya hesabından paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa'daki TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’ne ait tarlalarda hasat sonrası Anız yakılıyor.” dedi.

Vekil Tanal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dikkat çekmemek için  genelde akşam yakılıyor. Ama bazen gündüz de parseldeki anızların yakıldığı  oluyor. Bu anız yakma işleminin TİGEM Ceylanpınar görevlileri ve taşeronlar aracılığıyla yapıldığı öne sürülüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Anız yakmak suçtur” duyurusu, kendisine bağlı olan TİGEM Ceylanpınar İşletmesi’ni kapsamıyor mu? TİGEM Ceylanpınar İşletmesi arazilerinde anız yakarak çevreye zarar verenler, doğayı katledenler, canlıları yok edenler hakkında ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli işlem yapılacak mı?

Jandarma ve Ceylanpınar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, TİGEM arazilerindeki anız yakma olayını neden görmezden geliyor?”

tigem tigem haberleri aniz yakma