TOKİ'nin Şanlıurfa'daki projesi meclise taşındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da kura çekimi yapıldıktan sonra çalışmalarına halen başlanmayan TOKİ konutları projesi meclis gündemine taşındı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlamasını isteyerek meclise soru önergesi sundu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Eyyübiye Küçükler mevkiinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra kura çekimleri yapılan TOKİ konutları projesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sürücü, kuraları yapılmasına rağmen konut projesinin halen başlamadığına dikkat çekti. 

“İSMİ ÇIKANLAR MAĞDUR OLUYOR”

“Şanlıurfa Eyyübiye Küçükler Mevkii’nde yapılması kararlaştırılan ve kurası da yapılan TOKİ Konut Projesi’nin üzerinden 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen henüz herhangi bir çalışma başlatılmamıştır” diyen Sürücü, “Yapılan kurada adı çıkan yurttaşlarımızın bu konu hakkından ciddi mağduruyetleri olup, tarafımıza da bilgileri iletmişlerdir. Düşük gelirli yurttaşlarımızı kapsayan bu projenin gecikmeden yapımına başlanması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

SÜRÜCÜ: NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Sürücü’nün, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesi şu şekilde:

"1. Şanlıurfa Eyyübiye’deki TOKİ konutlarının yapımına ne zaman başlanacaktır?

2. Bu konuda mağduriyetleri olan yurttaşların mağduriyetlerini giderecek misiniz?

3. Projenin yapım süreci ile ilgili kamuoyuna açıklamada bulunacak mısınız?

4. Aynı proje kapsamında kaç farklı ilde kura yapılmıştır ve kaç ilde yapımına başlanmıştır?"