TOKİ, Şanlıurfa'da emeklileri mağdur mu ediyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, Akabe TOKİ Emekliler Sitesi sakinleri, paralarını ödemelerine rağmen tapularını alamadıklarını söylüyor. İddiaya göre, konutların yapıldığı arsa sahipleri ile TOKİ arasında yaşanan anlaşmazlık yargıya taşındı. Tapuların mahkeme süreci devam ettiği için hak sahiplerine verilmediği iddia ediliyor. Üstelik, site sakinlerinin sorunları bununla da sınırlı değil…

Eyyübiye’de yer alan Akabe TOKİ Emekliler Sitesi sakinleri, kendilerine verildiğini söyledikleri sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

Site yakınında fırın, market ve semt pazarı olmadığından dolayı mağdur olduklarını belirten site sakinleri, ayrıca parasını ödemelerine rağmen evlerinin tapularını alamadıklarını öne sürdü. Şehir içi otobüslerinin sitenin yakınından geçmesi için güzergâhın değişmesini isteyen mahalle sakinleri, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Sitede oturan emekli vatandaşları partilileriyle birlikte ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, taleplerin yerine getirilmesi için yetkililere seslendi. 

“TOKİ verdiği sözde durmamıştır”

Site sakinlerinin yıllarca çalışmış emekli olduğunu hatırlatan Özaslan, “Emekli abilerimiz, zamanında devlete çok hizmetler ederek emekli olmuşlar. Bu insanlar devlete bu kadar hizmet ederken,  devlet neden üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiyor? Devlet, halkı için vardır, belediye hizmet için vardır. Buradaki emekli abilerimiz belediye otobüsünün sitenin önünden geçmesi istiyor. Bir de TOKİ'den ev alırken hemen yanı başlarında fırın ve market olacağı kendilerine söylenmiş; ama maalesef TOKİ verdiği sözde durmamıştır. Eyyübiye belediyesi de verdiği sözde durmamış Büyükşehir Belediyesi de ulaşım konusunda üzerine düşen görevi halen yerine getirmemiştir” dedi. 

“Parasını alıyorsanız tapusunu vermek zorundasınız”

“Site sakinleri aldıkları evin parasını ödemişler; ama aldıkları evin tapusunu alamamışlar” diyen Özaslan, şöyle devam etti: “Tapularını alamamalarının sebebi; TOKİ'nin yer sahipleri ile ilgili sorunlar yaşamasıdır. TOKİ, bunu daha önceden neden söylemedi? O zaman para almasaydılar. Parasını aldıktan sonra TOKİ'nin hak sahiplerine tapularını vermemesi insanları mağdur etmektedir. Eğer halkın parasını alıyorsanız tapusunu vermek zorundasınız. Tazminat vermesi gerekiyorsa TOKİ, bu tazminatı vermelidir. TOKİ'nin kimseyi mağdur etmeye hakkı yoktur.”