Tüm illerde uygulanan proje Şanlıurfa'da tamamlandı

TAKİP ET

Türkiye'de 2010 yılında uygulamaya konulan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen 'Lider Çocuk Tarım Kampı' projesinin bu yılki teması 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği' olarak belirlendi. 81 ilde uygulanacak proje ilk olarak Şanlıurfa'da yapıldı. 3 gün süren kampta dördüncü sınıf öğrencilerine teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Proje ile çocuklara çevre bilincinin aşılanması amaçlanıyor.

“Hayatın Merkezinde Tarım, Tarımın Merkezinde Çocuk’’ ilkesiyle 2010 yılında uygulamaya konulan, sadece Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje 2014 yılından itibaren yurt genelinde yaygınlaştırılarak “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesi adı altında 81 ilde uygulanmaya başladı.

BM’nin belirlediği tema kapsamında gerçekleşti

Birleşmiş Milletlerin (BM) 2022 yılını “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ilan etmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı da aynı temayı belirledi. 81 ilde BM’nin ilan ettiği temayla uygulamaya konulan proje ilk olarak Şanlıurfa’da gerçekleşti.



Çocuklar yeni balık türleriyle tanıştı

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her yıl ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla kamp uygulaması yapılarak belirlenen temaya dikkat çekiyor. Bu yılki tema kapsamında Haliliye’deki Göktepe İlkokulunda 25 kişilik bir gruptan oluşan dördüncü sınıf öğrencilerine “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” teması ile balıkçılık ve su ürünleri hakkın eğitim verildi. Öğrenciler, kamp sırasında dünya genelinde bilinen birçok balık türüyle tanışma imkanı buldu.



Şanlıurfa’da neler yapıldı?

10 ile 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Lider Çocuk Tarım Kampında” çocuklara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Kamp başlangıcında çocuklara balıkçılık ve su ürünleriyle ilgili eğitim verilirken, sonrasında Karaköprü’deki Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ne gezi düzenlendi. Gezi sırasında bilim ve uzay hakkında bilgilendirme yapılarak uygulamalı teknolojik bilgiler verildi. Kampın devamında Şanlurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Üretim İstasyonunda düzenlenen gezide balık türleri ve balık yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği kampın sonunda çocuklara katılım belgesinin yanı sıra hediyeler verildi.