Tunceli'de aranan dolandırıcılar Akçakale'de yakalandı

TAKİP ET

Kendilerini telefondan savcı, hakim ve polis olarak tanıtarak vatandaşları terör örgütü FETÖ ile ilişkilendirip korkutan dolandırıcılar sorun olmaya devam ediyor.

Tunceli’de telefonla aradıkları iki kişiyi kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtarak dolandıran yabancı uyruklu 3 dolandırıcı Şanlıurfa’da yakalandı.

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerine gelen şikayet üzerine çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında şahısların Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin bir köyünde olduğunu tespit etti. Yabancı uyruklu oldukları tespit edilen şahıslar, iki aylık takibin sonucunda yakalandı.

Zanlıların Tunceli dahil, Mersin’in Tarsus ilçesi, Kilis, Afyon Sandıklı’da toplam 1 milyon TL’lik vurgun yaptıkları tespit edildi.

Şanlıurfa’da yakalanarak Tunceli’ye götürülen şüpheliler H.A., H.E., M.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.