Türkiye'de kaç küçükbaş ve büyükbaş hayvan var? 

TAKİP ET

Tarım ve hayvancılık ülkesi olarak öne çıkan ülkemizde herkes tarafından merak edilen ve sıkça sorular soruların başında 'Ülkemizde kaç büyükbaş ve küçükbaş hayvan var?' sorusu geliyor.

Tarım ve hayvancılık ülkesi olarak öne çıkan ülkemizde herkes tarafından merak edilen ve sıkça sorular soruların başında ‘Ülkemizde kaç büyükbaş ve küçükbaş hayvan var?’ sorusu geliyor.
Binlerce vatandaşın geçim kaynağı olan hayvancılığın bel kemiği olan büyük ve küçükbaş hayvancılık her geçen gün daha da gelişiyor. Büyük ve küçükbaş hayvan sayısı bakımından Avrupa ve Ortadoğu’da söz sahibi ülke olan Türkiye’de hayvan sayısı daha da artıyor.

2002 yılında yaklaşık 10 milyon olan büyükbaş hayvan sayısı şu anda 18 milyon oldu. Büyükbaş hayvanlardan 8,5 milyon ton süt üretilirken şu anda 24 milyon ton üretim yapılıyor.

Yine 2002 yılında 31,9 milyon küçükbaş hayvan varken, bugün 57 milyon küçükbaş hayvan var. Türkiye'nin belli bölgeleri hariç diğer bütün bölgeleri küçükbaş hayvancılığa daha elverişli olması bu sayılarda etkili oluyor.