Türkiye'de sadece Birecik'te bulunuyor! Özel önlemler alındı

TAKİP ET

Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kelaynak kuşları sadece Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde üretiliyor. Kelaynak kuşlarının üreme yerleri özel kafesler ile kapatılarak zarar görmelerinin önüne geçiliyor.

BİRECİK- Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kelaynak kuşları sadece Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde üretiliyor. Kelaynak kuşlarının üreme yerleri özel kafesler ile kapatılarak zarar görmelerinin önüne geçiliyor.

Özel kafeslerde ve yuvalarda üretimleri yapılan Kelaynak kuşlarının yeni yavruları da çıkmaya başladı. Yumurtadan çıkmaya başlayan yavruların olgunluğa erişebilmeleri için özel yöntemler kullanılıyor. Yumurtadan çıkan yavruların yuvalarından düşüp telef olmaması için üretim istasyonu görevlileri tarafından özel önlemler alınıyor.

Doğa Koruma Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğü (DKMP) Birecik Şefliği personelleri tarafından Kelaynak Üretme İstasyonumuzda yumurtadan çıkmaya başlayan kelaynak yavrularının zemine düşüp zarar görmelerine engel olmak amacıyla ahşap yuvaların altına file gerilip, koruma amaçlı önlem alındı.

DKMP’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’28.04.2023 tarihinde Birecik Şefliği personelleri tarafından Kelaynak Üretme İstasyonumuzda yumurtadan çıkmaya başlayan kelaynak yavrularının zemine düşüp zarar görmelerine engel olmak amacıyla ahşap yuvaların altına file gerilip, koruma amaçlı önlem alınmıştır.’’
 

şanlıurfa birecik kelaynak kuşu DKMP