Türkiye'nin en zengin ismi belli oldu

TAKİP ET

Dünyanın en zenginleri listesi yayımlandı. Yayımlanan listede Türkiye'den 5,3 Milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding'in sahibi İbrahim Erdemoğlu da yerini aldı.

Dünyanın en zenginleri listesi yayımlandı. Yayımlanan listede Türkiye’den 5,3 Milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding’in sahibi İbrahim Erdemoğlu da yerini aldı. Listeye göre İbrahim Erdemoğlu Türkiye’nin en zengini oldu.

ABD merkezli yayımlanan Forbes dergisi, 2023 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Türkiye’de yıllardır birinci sırayı kimseye kaptıramayan Murat Ülker’in yerini İbrahim Erdemoğlu aldı.

Dünyanın en zengin isimi olarak 211 milyar dolarlık servetiyle 72 lüks moda ve kozmetik markasının sahibi LVMH imparatorluğunun patronu Bernard Arnault yer alırken Türkiye’de ise son yıllarda Borsa İstanbul'da en çok konuşulan şirketlerden biri olan SASA Polyester'in hisselerinde yaşanan değer artış, İbrahim Erdemoğlu'nu Türkiye'nin en zengin kişisi yaptı. 

Dünyada 2 bin 640 milyarder arasında 497'nci sırada yer alan Erdemoğlu'nun servetinin 5.3 milyar dolar olduğu belirtildi.

Forbes dergisine göre en zengin 10 Türk ve servetleri şöyle:


 

turkiyenin en zenginleri dunyanın en zenginleri ibrahim erdemoglu