Tüysüz: Gaziantep'e verilmiş olması vekillerimizin başarısıdır

TAKİP ET

Fıstıkta lisanslı depoculuğun Gaziantep'e verilmesine, fıstık üretiminde birinci olan Şanlıurfa'da tepkiler sürüyor. 'Yeşil altın olarak kabul edilen fıstığın Türkiye'deki üretimin %51'i Urfa'da yetiştirilen lisanslı depoculuğun Gaziantep'e verilmiş olması vekillerimizin başarısıdır' diyen DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, tepkisini 'Hadi iyi kavurmalar' şeklinde dile getirdi.

Fıstıkta lisanslı depoculuk, geçtiğimiz yıl komşu il Gaziantep’e verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep’e lisanslı depoculuk müjdesini 21 Temmuz 2021’deki sosyal medya paylaşımında “Namıdiğer “yeşil altın” Antep fıstığının değerine değer kattık. Ülkemizin ilk lisanslı deposunu Gaziantep’e kazandırdık” sözleriyle duyurmuştu.

Şanlıurfa halen alamadı

Fıstık hasadının başladığı bu günlerde lisanslı depoculuk tartışmaları yeniden gündeme geldi. Türkiye’de fıstığın yarısını üreten Şanlıurfa’da lisanslı depoculuğun halen alınamamış olması, tepkileri de beraberinde getirdi. O tepkilerden biri de DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz’den geldi. 

“Hadi iyi kavurmalar…”

Sosyal medya hesabından ironi yapan Tüysüz, Şanlıurfa vekillerine şu göndermede bulundu:

“Milletvekillerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeşil altın olarak kabul edilen fıstığın Türkiye’deki üretimin %51’i Urfa’da yetiştirilen lisanslı depoculuğun Gaziantep’e verilmiş olması vekillerimizin başarısıdır. Kesinlikle komşumuzu kıskanmıyoruz. Daha uzak bir ile verilmiş olsaydı nakliye maliyetlerinin altından kalkamazdık. Bu başarı önce vekillerimizin sonra da Urfa’mızın bürokrasideki zaferinin sonucudur. Başarının tadını çıkartalım keyfini yaşayalım. Hadi iyi kavurmalar… Et kavurmasının üstüne fıstık kavurmak Deva olacak.”