Twitter alternatif çekilişlerinde lider olmak için konuları artırdı

TAKİP ET

Rakipler, yeni dümenci Elon Musk tarafından alınan kararlarla ilgili olarak kullanıcıları arasında artan memnuniyetsizliği kullanmaya çalışmak için aylardır Twitter'ın peşine düşüyorlar. Ancak bu çabalar şimdiye kadar fazla ilgi görmedi.

Patlayıcı Büyüme, Twitter Alternatif Çekilişlerinde Lider Olmak İçin Konuları Artırdı
Rakipler, yeni dümenci Elon Musk tarafından alınan kararlarla ilgili olarak kullanıcıları arasında artan memnuniyetsizliği kullanmaya çalışmak için aylardır Twitter'ın peşine düşüyorlar. Ancak bu çabalar şimdiye kadar fazla ilgi görmedi.

Twitter'ın en son alternatifi olan Meta's Threads, yalnızca beş gün içinde 100 milyon kullanıcı topladı ve daha önce son derece popüler olan yapay zeka uygulaması ChatGPT'nin sahip olduğu rekoru alt üst etti.

Merkezi Cambridge, Mass'ta bulunan ulusal bir pazar araştırma şirketi olan Forrester Research'ün başkan yardımcısı ve araştırma direktörü Mike Proulx, "Şirketin titrek metaverse hırsları arasında dayanağını yeniden kazanmaya çalıştığı için bu, güç durumdaki Meta için büyük bir kazanç" dedi.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Threads'in sadece beş gündeki meteorik yükselişi, kaç kişinin Twitter'ın dönüştüğü şeye bir alternatif için can attığını gösteriyor" dedi.

"Meta'nın kutlamak için bir nedeni olsa da zafer ilan etmek için çok erken" diye uyardı. "Thread'in başarısı, sürekli büyümeye ve tekrar kullanıma bağlıdır. Bu, Meta'nın Thread'in özelliklerini geliştirmesi ve veri gizliliği endişelerini aşması gerektiği anlamına geliyor."

"Ama hata yapmayın, Threads'in lansmanı, neyin doğru yapılacağına dair bir vaka çalışmasıdır," diye ekledi.

Yeni Kullanıcı Bariyerini Aşmak

Hedef kitlelerini her seferinde bir kullanıcı oluşturmak zorunda olan BlueSky ve Mastodon gibi Twitter alternatiflerinin aksine, Threads, Meta'nın sosyal gücü Instagram ile olan yakın ilişkisinden faydalandı. Bu ilişki, Threads'in Twitter alternatif derbisinde çekiş kazanmanın önündeki önemli bir engeli aşmasına izin verdi.

Porto Riko, San Juan'da bulunan bir dijital pazarlama ve sosyal medya şirketi olan Highkey Enterprises'ın CEO'su Luke Lintz, "Meta yeni uygulamayı doğrudan Instagram'a bağladığı için Threads bu engeli aşmayı başardı" dedi.

TechNewsWorld'e "Kullanıcılar platformda oturum açtıklarında, doğrudan Instagram sayfalarına bağlanarak bir hesap oluşturuyorlar" dedi. "Bu, engeli aştı çünkü Instagram'ın aylık iki milyardan fazla aktif kullanıcısı var."

Yeshiva Üniversitesi Katz Bilim ve Sağlık Okulu'nda dijital pazarlama ve medya profesörü olan Joseph Panzarella, "Meta, Instagram ile sorunsuz entegrasyonu birleştirerek, Instagram'ın popülaritesinden yararlanarak Threads'in yeni kullanıcıları çekmenin ilk engelini aşmasına yardımcı oldu" diye ekledi. , New York'ta.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Sorunsuz entegrasyon, ilk birkaç milyon kullanıcıyı çekmenin anahtarı oldu ve daha sonra katlanarak 100 milyon kullanıcıya çıkacak ivmeyi oluşturdu" dedi.

Threads hesapları Instagram hesaplarına o kadar yakından bağlıdır ki, bir Threads hesabı silindiğinde kullanıcının Instagram hesabı da otomatik olarak silinir.

Devam Eden Çalışma

Milyonlarca kullanıcının ilgisini çekmesine rağmen, Threads bazı yorumcuların gözünde kapıdan fırlayan bir ürün gibi görünüyor.

SmartTech Research'ün San Jose, California'daki başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, "Threads'in gerçek bir 'devam eden çalışma' hissi var ve bu, özellikle oldukça popüler etkileyiciler arasında daha geniş çapta benimsenmesini engelleyebilir" dedi.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Bir Mac veya Windows masaüstünde gönderileri düzenleyememe ve Konulara erişememe, eski Twitter kullanıcılarının çekici bulmayacağı büyük zorluklardır" dedi.

Lintz, uygulamanın pazarlanmasının da aceleci göründüğünü iddia etti. "Lansmandan bir hafta sonrasına kadar hiç kimse uygulamayı gerçekten duymadı" dedi.

"Twitter'ın günlük yüklenebilecek Tweet miktarına bir sınır koyacağı haberi ve Elon'un Twitter Blue aboneliklerinde yaptığı büyük baskı göz önüne alındığında, uygulama muhtemelen aceleye getirildi" diye ekledi.

Bir içerik dağıtım ağı olan Cloudflare'in kurucu ortağı ve CEO'su Matthew Prince'in Pazar günü Twitter'da yaptığı bir gönderiye göre, Twitter trafiği yılın başından beri ya da Musk'ın şirketin operasyonunu devraldığı zamandan beri azalıyor.
Panzarella, "Meta'nın bakış açısından, Threads'i mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürmek ve Twitter'ın devam eden iş sorunlarından yararlanmak mantıklıydı" dedi.

"Threads, kullanıcı geri bildirimi almak ve uygulanabilirlik sağlamak için yeterince erken özellikle kullanıma sunuldu" diye devam etti ve "düzenleme ve reklamcılık gibi özelliklerle ilişkili maliyetlerden tasarruf edebildi."

Tüketici teknolojisi danışmanlık firması Reticle Research'ün baş analisti Ross Rubin, "Elbette, Twitter'da olmayan pek çok özellik var, ancak bunlar temel deneyimi kapsıyor ve istikrarlı bir lansman oldu" diye ekledi. New York City.

Tekelci Endişeler

Threads'in hızlı büyümesi, bazı çevrelerde Meta'nın bir sosyal medya tekeli haline gelmesiyle ilgili endişelere yol açtı.

Lintz, "Meta, sosyal medyayı tekelleştirme konusunda gerçek bir tehdit oluşturuyor" dedi. "Kısa biçimli içeriğin genç demografisi için Instagram'a, kısa biçimli içeriğin eski demografisi için Facebook'a ve mesajlaşma ve uluslararası bir sosyal medya platformu olarak WhatsApp'a sahipler. Artık kısa biçimli blog yazmak için Konuları var. Endişe verici.
Rubin, TechNewsWorld'e "Facebook ve Instagram'ın ayrılması ve bir şirketin sosyal medya diyaloğu üzerinde çok fazla sahipliğe sahip olması hakkında çok sayıda düzenleme tartışması yapıldı" dedi. "Milyar kullanıcı sınırını aşarsa, ileti dizileri bu durumu güçlendirebilir."

Tekel endişeleri bir yana, Meta'nın Twitter sahasındaki hareketi, sözde sosyal medya patronlarına uğursuz bir mesaj gönderiyor. Lintz, "Gelecekte başarılı olacak tek sosyal medya platformları, kullanıcı tabanı ve mevcut büyük sosyal medya şirketlerinin finansmanı tarafından desteklenenlerdir" dedi.

"Yeni bir sosyal medya platformunun önceden mevcut bir kullanıcı tabanı olmadan pazara girme ihtimali yok denecek kadar az" diye ekledi,

Haber ve Bilgi Kanalı

Güney Kaliforniya Üniversitesi Annenberg Çevrimiçi Topluluklar Programı yöneticisi Karen Kovacs North, Twitter hakkındaki tüm tartışmalarda Twitter'ın gerçek değerinin göz ardı edildiğini söylüyor.

"Twitter - ve Threads'in Twitter katili olması - hakkındaki en büyük yanılgı, insanların Twitter hakkında bir sosyal ağ olarak konuşmayı sevmeleridir. Twitter'ın gerçek değeri bir sosyal ağ olarak değil. Twitter'ın gerçek değeri haber ve bilgidir" dedi TechNewsWorld'e.

"Twitter bir sosyal ağ değil" diye devam etti. “Bu, gazeteciler ve diğer iletişimcilerden oluşan bir ağ. Twitter'ın değeri, herkesin Twitter'a bir mesaj koyabilmesi ve bunu herkes tarafından görülebilmesidir."

"İnsanlar Twitter'ın yerini alacak bir şey bulmaktan bahsettiklerinde, Twitter'ı bir bilgi kaynağı olarak düşünmüyor gibi görünüyorlar" dedi. "Bu çok büyük bir hata."

"Threads, en küçük sesten dünya liderlerine kadar her yerdeki insanların dünya çapındaki muhabirler ve iletişimciler ile bilgi paylaşabileceği bir bilgi platformu olarak geliştirilmemiştir" diye ekledi. "Threads Twitter'ı öldürürse, iletişimcilerin bilgi bulma ve hikaye anlatma becerilerinde gerçek bir boşluk bırakır."
 

Threads TechNewsWorld SmartTech Research BlueSky ve Mastodon twitter