Ukrayna'dan gelecek olan tahıl gemileri hakkında açıklama

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı  Sergey Lavrov ile ortak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında gündeme dair önemli başlıklar ele alındı. 

Rusya Ukrayna savaşının dünyada tahıl krizine neden olacağı yönündeki eleştirilere yanıt veren Lavrov, “Batılılar bunu facia olarak göstermeye çalışıyorlar. Ukrayna tahıl ürünlerin dünya pazarında payı sadece yüzde 1'dir” dedi.

Söz konusu ‘tahıl krizi’ söylemlerinin gereceği yansıtmadığını iddia eden Sergey Lavrov, şunları söyledi:

“Batılılar bunu facia olarak göstermeye çalışıyorlar. Ukrayna tahıl ürünlerin dünya pazarında payı sadece yüzde 1'dir. Gıda krizi buradan gelmez. Ukrayna mayınsızlaştırma faaliyetlerine başlamaya hazırsa biz de buna hazırız. Türk askeri makamlarıyla da bu sürecin detaylarını görüşüyoruz. İki ülke de Filistinlilerle İsraillilerin doğrudan görüşme yapmasını istiyor. Bunun için zemin oluşturma niyetindeyiz.

Ukrayna limanlarından çıkan gemilerin güvenliğini sağlamaya ve bunu Türk mevkidaşlarımızla yapmaya hazırız. Zelenski kategorik bir şekilde mayınsızlaştırma faaliyetlerine karşı. Bu problemle ilgilenmek istemediğini açık açık söylüyor. Problem bizde değil”