Ulusal Hububat Konseyi: Anız yakma milli meseledir

TAKİP ET

Ülke genelinde devam eden hasat döneminden kalan anızları yakan çiftçilere bir uyarı da Ulusal Hububat Konseyi'nden geldi.

Ülke genelinde devam eden hasat döneminden kalan anızları yakan çiftçilere bir uyarı da Ulusal Hububat Konseyi’nden geldi.

Ulusal Hububat Konseyi resmi sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamada anız yakmanın zararlarına dikkat çekildi. Açıklamada, “Anız yakma milli bir sorun olarak karşımızdadır” denildi.

Anız yakmanın toprak verimliliği açısından ne kadar zararlı olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anız yakma; üretici bilinçlendirilmesi ve tedbirlerle azalmakla birlikte, sonlandırılması gereken milli bir sorun olarak karşımızdadır. Bu sebeple teknik boyutta çalışmalar, teşvik başta olmak üzere yeni önerilere ve gözden geçirmeleri ihtiyaç duyulmaktadır.

Yakılan anız ormanların yanmasına sebep olduğu gibi yerleşim yerlerinde can ve mal güvenliğini tehdit ermekte, çevre sorunları oluşturmaktadır. Toprak verimliliğinin esas unsuru organik materyalin yanması, makro ve mikro organizmaların zarar görmesi ile toprak canlılığını azaltan, tarımda sürdürülebilirliğe engel bir felaket anız yakma”