Üretken yapay zeka ve sonraki bilgisayarlara ihtiyacımız olacak

TAKİP ET

Generative AI, edebiyat, grafik, müzik ve dil modelleri gibi şeyler oluşturmak için algoritmaları kullanan bir yapay zeka kategorisidir.

BİLİM VE TEKNOLOJİ -  Generative AI, edebiyat, grafik, müzik ve dil modelleri gibi şeyler oluşturmak için algoritmaları kullanan bir yapay zeka kategorisidir.

Gen-AI son zamanlarda haberleri yakıyor ve bilgi işlemi değiştirmeyi vaat ediyor. ChatGPT, bu kategorinin şu anki yıldızı, ancak ChatGPT onları çok korkuttuğu için Google bir rakip oluşturuyor. Neredeyse yalnız değiller.

Bu teknolojinin insanların işlerini elinden almasıyla ilgili pek çok endişe olsa da, en azından başlangıçta çoğunlukla ortadan kaldıracağı işler, insanların genellikle yapmaktan hoşlanmadığı işlerdir.

Ek olarak, bu, bilgisayarların yüceltilmiş hesap makinelerinden çalışan emsallere dönüşmesinin beklenen evriminin bir parçasıdır ve kritik dinamikleri değiştirir. Üretken yapay zeka tabanlı bilgisayarlar, insanların bilgisayarlarla nasıl çalışacaklarını öğrenmek zorunda kalması yerine, insanlarla nasıl çalışılacağını giderek daha fazla öğrenecek.

2022 yılının öne çıkan teknoloji ürünleri

Bu evrim kritik kitleye ulaşana kadar, bilgisayarlar insanlara eş düzeyde tam olarak performans gösterebildiğinde - makine hızlarının evrimi binlerce kat aştığı göz önüne alındığında, büyük olasılıkla geliştirme aşamasında bizi geçtikleri için - yapay zekanın fısıldama becerilerine ihtiyacımız olacak. Bu, günümüzün bilgisayarlarla en iyi nasıl çalışacağını bilen veya arama motorlarıyla daha verimli çalışmak için Boolean mantığını öğrenen insanlara olan ihtiyacına çok benziyor.

Bu hafta bu evrim hakkında konuşalım. Ardından, mükemmel olması için bir şeye daha ihtiyaç duyan, denediğim yeni bir mekanik klavye olan Haftanın Ürünü ile kapatacağız.

Gen-AI'yı İnsanlara Bağlamak

Geleneksel olarak, bir "fısıldayan", bir hayvanla en iyi nasıl çalışılacağını ve iletişim kuracağını bilen biri gelir. Beraber çalıştıkları hayvanların kafalarının içine toplama, göremeyen gibi görünen hayvanları eğitebilecekmiş gibi görünen alimlerdir.
gelenekleri dinlemelere sihir gibi gelen sözlü ve sözsüz yönlendirmeyi kullanarak hayvanlara sahiplerine imkansız gibi gelen bir güven bağı oluştururlar ve vesvese veren kişi bu bağı çalıştırma sonunda sahiplerine devredebilir.

Gerçek fısıltılar doğal olarak bünyesine katılıyor gibi görünüyor. Bizden farklı bir yapıya sahipler ve diğer alanlardaki bilgiler gibi, insanlar o kadar iyi ilişki kurmamalarını bekliyorum.

Teknoloji tutkunları Şanlıurfa'da buluştu

İstismar, sağlık veya onlardan korku uyandıran zihinsel bölümler olan hayvanlardan hoşlanmayan, üretken yapay zekalar, programlanmalarına bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik gösterecekseler de karar verecek.

Ancak, onları istenen sonuca nasıl yönlendireceğimizi anlamak daha az zor olmayacak çünkü hayvanlardan farklı olarak yapay zekalardan oturmak, kalmak veya emir üzerine bize gelmekten çok daha karmaşık görevleri tamamlamalarını isteyeceğiz. Yapay zekalardan senaryolar, makaleler ve romanlar yazmasını, yeni ürünler yaratmasını ve askeri komutları yürütmesini isteyeceğiz.

Üretken yapay zekaların şu anda empatiden yoksun olduğunu da biliyoruz, ancak bunu yalnızca düzeltmek için değil, aynı zamanda bunları insanlara nasıl empatik olunacağını öğretmek için kullananlar da var. BT'de çalışmış olanların zaten bildiği gibi, bugün üretken yapay zeka ile ilgili en büyük sorun, kullanıcıların ne istediklerini bilmemeleridir, bu nedenle üretken bir yapay zekanın etkili bir şekilde yürütebileceği bir isteği çok iyi yayınlayamazlar.

Yapay zekaya fısıldayanlar, üretici yapay zeka ile insan kullanıcı arasındaki köprü olacaktır. Fısıldayan, yapay zekanın neyi duyması gerektiğini anlar ve istediklerini, yapay zekayı görevi yerine getirmesi için daha verimli bir şekilde yönlendiren bir komuta daha iyi çevirebilir. Hayvanlara fısıldayanlar gibi, yapay zekaya fısıldayanlar da başlangıçta kıt olacağından ve tespit edilmesi zor olacağından, ölçek hemen bir sorun haline gelecektir.

Yapay Zeka Tabanlı İnsan Fısıldayanlar

Üretken yapay zeka oluşturmuş ve giderek artan çeşitli görevleri yerine getirmesi için onu materyaller üzerinde eğitmiş olmamız gibi, darboğaz, insanların harika iletişimciler olmamasıdır. Üretken yapay zekalar makine hızlarında ilerleyebildiğinden ve zamanla tutarlılık kazanacağından, bu sorunun daha fazla çalışılması gereken insan tarafıdır.

Üretken yapay zekaların gelişiminin son aşaması, yapay zeka tabanlı insan fısıldayanların yaratılması olacaktır. Bu AI'lar, insanların ne istediğini öğrenmek için açıkça eğitilmiştir.

Hem sözlü hem de sözlü olmayan benzersiz iletişim yöntemleri, insanları istekleri üzerinde derinlemesine düşünme görevini yerine getirmek için motive edebilir veya manipüle edebilir - genellikle aksi takdirde meydana gelebilecek hatalardan kaçınmak için simülasyon geri bildirimi ve tarihsel perspektif sağlayarak - hızlandırmak için. ve genel sürecin kalitesini artırın.

Dijital bilgi aktarımı yoluyla eğitilebilecekleri göz önüne alındığında, bu insan-fısıldayan yapay zekalar ölçeklenebilir ve insanlar ile makineler arasındaki köprüyü tamamlayabilir ve sonunda gerçek insan-yapay zeka sinerjisinin tam potansiyeline bir bakış sağlar.

2023 için teknoloji sektörü trendleri ve öngörüleri

Generative AI, uzun bir makale, makale veya kitap yazmak zorunda kaldığınızda tekrar eden görevleri ve hatta eziyetin çoğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bir oyun değiştiricidir.

İnsan yerine koyma aracından ziyade insan geliştirme aracı olarak en iyi performansı gösterecektir çünkü yaratıcılığı türevseldir ve empatiden yoksundur, bu da sosyal açıdan kabul edilemez pek çok şeyi gözetim olmadan kasıtlı olarak yapacağı anlamına gelir.
Bu teknolojiyle en iyi şekilde başa çıkanlar, daha önce anabilgisayarları, kişisel bilgisayarları ve Boole mantığını benimseyen ve öğrenenler gibi, başlangıçta onu kucaklayacak ve öğreneceklerdir.

Yapay zekaya fısıldayanların başlangıçta bu yapay zekalar ile isteklerini tam olarak düşünmeyi ve doğru bir şekilde ifade etmeyi henüz öğrenmemiş insanlar arasında bir köprü olarak ortaya çıktığını görmeliyiz.

Sonunda, teknolojinin daha hızlı ilerlemesine ve ilgili iletişim sorunlarıyla geniş ölçekte başa çıkmasına olanak tanıyan yapay zeka güdümlü insan fısıltılarıyla yer değiştirecekler.

Bilgisayarlar çok daha sosyal hale gelmek üzere; henüz buna hazır değiliz.
Benim gibi çok yazarsanız, harika bir klavye gibisi yoktur. Bana göre mekanik bir klavye, çoğu dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayardaki daha ucuz, şık klavyelerden çok daha iyi.

Daha uzun tuş vuruşunu, sağlam bir dokunuşu ve mekanik klavyelerin ucuza üretilmiş muadillerinden daha uzun ömürlü olmasını seviyorum.

Das Keyboard 6 Professional, oyunculardan çok yazarlar ve bilgisayar programcıları için uygundur. Yine de, mekanik olarak ergonomik olduğu ve PC'nizin sesini cihazdaki uygun bir ses düğmesiyle kontrol edebileceğiniz düşünüldüğünde, iyi bir oyun klavyesi olur. Ancak, oyun oynamak için daha muhteşem görünen daha iyi tahtalar var.

Bu klavye ofis, ev veya iş içindir. Tüm medya kontrollerinin yanı sıra gece çalışıyorsanız kullanışlı olan ışıklı tuşlara (açma-kapama anahtarlı) sahiptir.

Günlük hayatımızda sık sık yararlandığımız bir teknoloji: GPS nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır? 

Birçoğumuz çalışırken müzik veya podcast dinlemeyi severiz ve bu içeriği özel tuşlarla yönetme yeteneği oldukça faydalıdır. Hoparlörün sesini kapatmak için ses kontrolüne de basabilirsiniz, ancak bir özellik eksik: evden çalışanların şiddetle ihtiyaç duyduğu görüntülü aramalar için mikrofonu sessize alma düğmesi.

Das Keyboard 6 Pro, kullanıcı algılama özelliğiniz yoksa (bilgisayardan uzaklaştığınızda bilgisayarınızı askıya alan bir özellik), çocuklarınızın veya iş arkadaşlarınızın yapmamasını sağlamak için harika bir yol olan kullanışlı bir uyku düğmesine sahiptir. Masanızdan ayrılırsanız eşyalarınızı karıştırma.

İlk başta tuşları biraz yapışkan buldum ama bu ilk 15 dakikada düzeldi ve bu artık işimin çoğunda kullandığım klavye. Keşke bir mikrofon sessize alma düğmesi olsaydı.

İki versiyonu var: biri daha yumuşak anahtarlara sahip ve benim aldığım biraz daha tıkırtılı. Tıkırtılı versiyonu seviyorum ama bir ofisteyseniz iş arkadaşlarınız daha sessiz bir seçim yapmanızı tercih edebilir.

Harika bir klavye üretkenliğe yardımcı olur, hataları ve el stresini azaltır ve daha keyifli bir çalışma deneyimi yaratır. Buna göre, 199 dolara satılan Das Keyboard 6 Professional, benim Haftanın Ürünüm.

bilim ve teknoloji teknoloji haberleri haberler bilimsel dunya yapay zeka