Urfa'da açlıktan bayılan genç Türkiye gündeminde

TAKİP ET

CHP'li Faik Öztırak, Harran Üniversitesinde açlıktan bayılan genç üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiride bulundu.

ŞANLIURFA - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'a Dünya Kupası finalini izlemeye gitmesini sert bir dille eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu ülkede çocuklarımız açlıktan ölüyor, bu ülkenin cumhurbaşkanı uçan sarayıyla Katar’a futbol maçı izlemeye gidiyor. Milletin ayranı yok içmeye, Erdoğan uçakla gidiyor maç seyretmeye" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı devam ederken; CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Faik Öztırak’ın gündeminde Harran Üniversitesinde açlıktan bayılan genç de vardı.

'Milletin ayranı yok içmeye, Erdoğan uçakla gider maç seyretmeye'

Yolsuzluk beraberinde yoksulluğu da getirir. Yolsuzluk ve yoksulluğun olduğu yerde ise yasaklar olur. Yolsuz rejimler, özgürlükleri sınırlar. Ucube saray rejiminin kurulduğu 2018'den beri, Yolsuzluk Algı Endeksi'ndeki yerimiz 18 sıra kötüleşmiş. İnsani Özgürlük Endeksi'nde 32 sıra gerilemiş. Dünya Mutluluk Endeksi'nde de 38 sıra birden düşmüşüz. 

Altı yaşında evlendirilen ve yıllarca sistematik tecavüze uğrayan kızımızın acısını yaşarken, Eskişehir'den akrabalarının elinde açlıktan ölen Elif'in haberiyle sarsılıyoruz. Bu ülkede çocuklarımız açlıktan ölüyor, bu ülkenin Cumhurbaşkanı uçan sarayıyla, Katar'a futbol maçı izlemeye gidiyor. 

İki kardeşin öldüğü kavgada detaylar belli oldu

Milletin ayranı yok içmeye, Erdoğan uçakla gider maç seyretmeye. Çocuklarımız sahipsiz, gençlerimiz ümitsiz. Genç işsizliği bu ülkenin en büyük israfı. Harran Üniversitesi'nde okuyan bir gencimiz otobüste açlıktan bayılıyor. Kendine gelir gelmez de ‘Geçinemiyorum, açım, ölmek istiyorum' diyerek su kanalına atlamaya kalkıyor.”

faik oztirak chp recep tayyip erdogan dunya kupasi finali