Urfa'da arazi toplulaştırma çalışmaları devam ediyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da tarımsal arazileri toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. DSİ 15. Bölge Müdürü Mahmut Berber, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen arazi toplulaştırma işlemindeki amaç, tarımsal arazilerden daha fazla yararlanmak. Bu çalışmalar kapsamında başlatılan toplulaştırma işlemi Viranşehir ilçesine bağlı Akkese Kırsal Mahallesinde devam ediyor. Devam eden çalışmalar yerinde inceleyen DSİ 15. Bölge Müdürü Mahmut Berber, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğünden çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölge Müdürümüz Mahmut Berber, Arazi Toplulaştırma Şube Müdürü Sn Mehmet Kutlu ve beraberindeki teknik heyet ile birlikte #Şanlıurfa GAP 5. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla için Geliştirme Hizmetleri Projesi Viranşehir ilçesi Akkese Kırsal Mahallesinde incelemelerde bulundu"

Şanlıurfa’da detaylı çalışmalar devam ediyor

Şanlıurfa GAP 4.5.6.7.8.9 ve 10. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projelerinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Toplam 79 kırsal mahallede 1 milyon 550 bin 240 dekar alanda Arazi Toplulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu projeler kapsamında 1 milyon 206 bin 420 m3 taş toplama işlemi yapılarak bu alanlar tarıma kazandırılmış olup, bu projeler kapsamında 146 bin 225 km’de tarla içi ve blok yolları yapılmıştır.