Urfa'da boş eve Suriyeli şahsı kaydettiler! Ev sahibi tepki gösterdi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinde ikametinde giden Genç Siyasetçi Ali Bucak, kendi evinde Suriyelilerin ikamet ettiğini öğrendi. Yaşanan olay üzerine İlçe Nüfus Müdürlüğüne gittiğini söyleyen Ali Bucak, karşısında olayı çözecek muhatap göremediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesinde ikametinde giden Genç Siyasetçi Ali Bucak, kendi evinde Suriyelilerin ikamet ettiğini öğrendi. Yaşanan olay üzerine İlçe Nüfus Müdürlüğüne gittiğini söyleyen Ali Bucak, karşısında olayı çözecek muhatap göremediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

2011 yılında Suriye’de çıkan iç savaştan kaçara Türkiye’ye gelen Suriyeliler önce alındıkları çadır kentlerde yaşamaya başladılar. Suriyeliler, daha sonra ise Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Kilis ve İstanbul başta olmak üzere hızla yayıldılar ve birçok mahallede nüfus çoğunluğunu ele geçirdiler. Yaşanan bu gelişme yerli halkı ve esnafı oldukça zor durumda bıraktı.

Deprem bahane kaçak şahane! Çadıra kaçak elektrik çektiler

Oturmadıkları eve ikmate kaydı yaptılar

Yaşanan sorunlar öyle bir hal aldı ki artık Suriyeliler, oturmadıkları ve kendilerine ait olmayan evlerde ikamet kaydını yapmaya başladılar. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı mahallesinde evi bulunan Genç Siyasetçi Ali Bucak, ikamet işlemleri için gittiği İlçe Nüfus Müdürlüğünde kendi evinde başkalarının oturduğunu öğrendi. Yaşadığı olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bucak duruma tepki gösterdi.

‘Kurum kurum dolaştım’

Yaşanan olaya ilişkin Ajans Balıklıgöl’e konuşan Ali Bucak, “Benim ikametgahım Gölpınar köyünde. Urfa'daki evimde sorgulama yaptım, bir de baktım ki Hüseyin isminde bir Suriyeli var. Hemen ilçe nüfus müdürlüğüne gittim ‘bizim bununla bir alakamız yok’ dediler. Göç idaresine git dediler. Göç idaresine gittim, ‘kaymakamlığa git’ dediler. Kaymakamlığa gittim, beni vali yardımcısına yönlendirdiler. Çok enteresan bir durum; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarının düştüğü hale bakın” dedi.

Çadırlara kaçak hat çekenlere müdahale edildi

'Boş evleri gösteriyorlar'

İkametgahı olmayan Suriyeliler boş evlere yönlendirdiklerini iddia eden Ali Bucak, “İkametgahı olmayan Suriyelilere Urfa'daki boş evleri gösteriyorlar. Onlar da ikametgahlarını oraya taşıyorlar. Koskoca ülkenin düştüğü duruma bakar mısınız?. Kendi vatandaşına her türlü kapıyı kapatanlar Suriyelilere her türlü kapıyı açıyorlar. Bütün Urfalılara tavsiyem; evlerinde sorgulama yapsınlar, belki onlarda da yapmışlardır.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - ÖZEL HABER

ali bucak suriyeli suriye haberleri urfa suriyeli