Urfa'da çöken binada ihmaller zinciri!

TAKİP ET

İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği ve Haliliye Belediyesi ekiplerinden oluşan teknik ekip Haliliye'de çöken inşaatta incelemede bulundu.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi mahallesinde meydana gelen olayda iki katlı inşaatın beton dökümü sırasında çökmesi sonucu 3 kişi molozlar altında kalarak yaralanmıştı. 

Olayla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği ve Haliliye Belediyesi ekiplerinden oluşan teknik ekip incelemelerini tamamladı. Tamamlanan inceleme sonrasında yapılan açıklamada dikkat çekici ifadelere yer verildi.
İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası bünyesinde oluşturulan teknik heyet ile Haliliye Belediyesi teknik personelleri ilimiz sınırları içerisinde 22.07.2022 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen olayla ilgili incelemelerde bulunulmuştur. 

Yerinde yapılan ilk incelemeler sonucunda;

Yapıda proje aykırı imalatların bulunduğu, yapının inşa faaliyetlerine uygulama hatalarının bulunduğu, yapının imalat süreçlerinin denetimsiz olarak sürdürüldüğü, Olay sonrası yaşanan yaralanmaların yeterli iş güvenliği önlemlerinin alınmamış olmasından kaynaklandığı ilk tespitlerimiz arasındadır.  Yaptığımız analizler ve tespitler doğrultusunda hazırlanacak olan teknik rapor kamuoyuna ve ilgili mercilere iletilecektir”
 

Urfa'da iki katlı bina çöktü