Urfa'da dolandırılan şahsın traktörleri JASAT tarafından bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Oto Galericiler Sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisini dolandırdıklarını iddia etmesi üzerine, JASAT harekete geçti.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Oto Galericiler Sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisini dolandırdıklarını iddia etmesi üzerine, JASAT harekete geçti.  Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda çalıntı traktörler bulunarak sahibine teslim edildi.

Şanlıurfa’da Z.D. isimli galeri sahibi, kendisine ait 2 adet traktörü toplam 1.425.000 TL karşılığında M.S.,M.Ç. ve M.A.S.isimli şahıslara karşılığında sözleşme yapmadan güvene dayalı olarak sattığını, 100.000 TL'yi peşin aldığını kalan kısmını 20.10.2022 tarihinde ödenmek üzere anlaştıklarını fakat şahıslara bir daha ulaşamadığını beyan ederek Jandarma birimlerine şikayette bulundu. Z.D.’nin şikayeti  üzerine harekete geçen JASAT ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, olayın şüphelisi M.Ç. 28 Kasım Pazartesi (2022) tarihinde yakalandı.

JASAT ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda çalıntı traktörler, 2 Aralık Perşembe günü ile 12 Aralık Pazartesi (2022) tarihlerinde Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulunarak sahibi Z.D.’ ye teslim edildi.

Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

JASAT’an yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi muştur. Söz konusu olay ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; olayın şüphelisi M.Ç. 28.11.2022 tarihinde yakalanmıştır. Jandarma tarafından yapılan güvenlik kamera ve saha araştırmasıyla çalıntı traktörler 02.12.2022 ile 12.12.2022 tarihlerinde Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulunarak C. Savcısının talimatıyla sahibi Z.D. ye teslim edilmiştir.

Olayla ilgili Şanlıurfa C. Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak olayın diğer şüphelileri M.S. ve M.A.S.’ı yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir.’’

şanlıurfa jasat jandarma traktör dolandırıcılık oto galeri