Şanlıurfa'da fırıncılar eylem yaptı: Anahtarları birlik önüne attılar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da artan maliyetler karşısında zarar ettiklerini söyleyen fırıncı esnafı isyan bayrağını çekti. Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği önünde toplanan bir grup esnaf, 'Tüm gıda ürünleri Türkiye'de serbest piyasa iken sadece fırıncıların rayice bağlı olması biz fırıncıları çaresiz bırakmıştır' dedi. Zarar ettiklerini söyleyen esnaf, işyerlerinin anahtarlarını yere attı.

“Artan maliyetler karşısında ekmek fiyatının sabit kalması nedeniyle zarar ediyoruz” diyerek işyerlerinin anahtarlarını fırıncılar odası önüne attılar.

Un, odun, yevmiye gibi gider maliyetlerinin artması fırıncı esnafını zor durumda bırakmış gibi görünüyor. Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, artan maliyetler sonrası geçtiğimiz hafta ekmeğe 50 kuruşluk bir zam yapılacağını duyurdu ancak zam henüz yürürlüğe girmedi. Ekmek zammı kararının alınmasından sonra un fiyatları yerinde durmadı ve artmaya devam etti. Maliyetler nedeniyle zarar ettiklerini söyleyen fırıncı esnafı Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği önüne gelerek bir açıklama yaptı.

“Bu şekilde halkımız da ekmeksiz kalacak”

“Biz fırıncılar olarak çok zor durumdayız” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sorunlarımız ile ilgilenen hiç kimse yok. Tüm gıda ürünleri Türkiye’de serbest piyasa iken sadece fırıncıların rayiç’e bağlı olması biz fırıncıları çaresiz bırakmıştır. Bu şekilde devam ederse kepenk indirmek zorunda kalacağız. Bu şekilde de halkımız ekmeksiz kalacak. Un fiyatlarında odun ve maya işçi parası dahil yüzde 200 ile yüzde 350 oranlarında artış oldu. Fakat biz fırıncı esnafı olarak tatmin edici bir ekmek fiyatına ulaşamadık. Bu durum da mesleğimizi bitirme aşamasına getirmiştir. Şu halde mekanizmamız olan fırıncılar odasını göreve davet ediyoruz ve devlet büyüklerimizden fırıncılara destek amacıyla bir adım atılmasını bekliyoruz.”

Açıklamanın ardından işyeri anahtarlarını birlik önüne atan esnaf, daha sonra sessiz bir şekilde buradan ayrıldı.