Urfa'da fırıncılar artan maliyetlerden dolayı kepenk indirecek

TAKİP ET

Son zamanlarda un ve diğer girdi fiyatlarına art arda gelen zamlar nedeniyle zarar ettikleri gerekçesiyle bir araya gelen fırıncılar iş bırakacak. Amaçlarının kontrolsüz bir şekilde artan girdi maliyetlerine dikkat çekmek olduğunu söyleyen fırıncı esnafı, 'artık canımıza tak etti' dedi.

Son zamanlarda un ve diğer girdi fiyatlarına art arda gelen zamlar nedeniyle zarar ettikleri gerekçesiyle bir araya gelen fırıncılar iş bırakacak. Amaçlarının kontrolsüz bir şekilde artan girdi maliyetlerine dikkat çekmek olduğunu söyleyen fırıncı esnafı, “artık canımıza tak etti” dedi.

Toplanan fırıncılar adına açıklama yapan fırıncı esnafı Muhammet Akyol  şunları söyledi:
“Değerli esnaf arkadaşlarım meslek büyüklerim ve çok kıymetli Şanlıurfa halkı hepinizin malumudur ki son günlerde un fiyatlarına şuursuzca fahiş bir şekilde zam yapılarak esnafımız mağdur edilmektedir. Bizler esnaf olarak her ne kadar ayakta durup zararına çalışmayı göze aldıysak da canımıza tak etti. 

O sebeptendir ki değerli ustalarımla toplanıp Şanlıurfa genelinde Cumartesi ve Pazar günü kapatma kararı aldık. Bu kararımızın herhangi bir siyasi oluşumla alakası yoktur. Tek derdimiz ekmeğe daha fazla zam gelip halkımızın daha fazla mağdur edilmemesidir. Kamuoyuna duyurulur.”