Urfa'da fuhuş operasyonu! 6 tutuklama

TAKİP ET

Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda, mağdur edilen 11 kadın kurtarıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda, mağdur edilen 11 kadın kurtarıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünce kentin huzur ve güvenliği için asayişe yönelik suç ve suçluların tespiti, önlenmesi ve yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarda;

Ahlak Büro Amirliğince yürütülen saha ve istihbari çalışmalar neticesinde; kadınların maddi imkansızlıkları, tehdit veya cebir kullanmak suretiyle çaresizliklerinden faydalanarak Fuhuşa Teşvik veya Aracılık etmek suçunu işledikleri bilgileri tespit edildi.

3 ay boyunca yapılan kapsamlı ve özverili çalışmalar neticesinde,

Mağdur kadınlar üzerinden maddi kazanç elde ettiği değerlendirilen 9 şüpheli şahıs, düzenlenen eş zamanlı operasyonlar ile yakalanarak gözaltına alındı.

Fuhuş suçunun işlendiği 6 ikamet kapatıldı.

Yapılan operasyonlar ile Mağdur edilen 11 kadın kurtarıldı,

Adli mercilere sevk edilen 9 şüpheli şahıstan 3'ü adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 6 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.