Urfa'da insan kemikleri bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek ilçeleri arasında yer alan Tutumlu kırsal mahallesinde insan kemikleri bulundu.

Şanlıurfa'nın iki ilçesi arasında bulunan Tutumlu köyünde, vatandaşlar tarla çalışmaları sırasında insan kemiklerine rastladı. Durumun Jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgeye gelen savcılık kemikleri incelemeye aldı.
3 erkeğe ait kemikler bulundu
Bölgeye giden Jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, yapılan inceleme sonucunda üç erkeğe ait olduğu düşünülen kemikler bulundu. Savcılık kimlik tespiti için kemiklere el koydu.
İHD: Bölgede kayıp 8 kişi var
Konu ile ilgili olarak ulaştığımız İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi savcılığa başvuru yapmaya hazırlandıklarını aktardı. İHD eş Başkanı Mustafa Vefa bulunan kemiklere dair " Tutumlu bölgesi daha önce aldığımız bilgilere göre şüphe duyulan bir noktaydı. Hilvan ve Siverek bölgesinde derneğimize kayıp yakınları için başvuru yapan sekiz aile var. Biz bu aileler ile birlikte savcılıktan çevre tarlalarında araştırılmasını ve bulunan kemikler ile kayıp yakınları arasında DNA testi yapılmasını talep edeceğiz. Bulunan kemiklerin 90'lı yıllarda kaybedilen kişilere ait olma ihtimali bulunmaktadır " dedi.