Urfa'da öğrencilerden anlamlı çalışma

TAKİP ET

Öğrenciler, 'Bir Kap Bir İyilik' çalışması adı altında sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Öğrenciler, ‘Bir Kap Bir İyilik’ çalışması adı altında sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi tüm ilçelerde ortaokul öğrencilerine ‘Bir Kap Bir İyilik’ çalışması adı altında sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

Sokak hayvanları için yiyecek bırakan öğrencilerde farkındalık arttırmak amacıyla yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Ortaokul Başkanı Murat Akyol ''Son zamanlarda sosyal medya ve televizyonda sokak hayvanlarına yönelik bir çok vahşet olaylarına tanık olmaktayız. Bizler biliyoruz ki İslam’da muhtaç her canlıya sahip çıkmak bir sadakadır.

Genel merkezimiz tarafından Türkiye geneli başlatılan bu çalışmaya Şanlıurfa Şubesi olarak teşkilatlandığımız tüm ilçelerde başlattık. Bizler hayvanlara sahip çıkma düşüncesini sadece söylemde değil eyleme dökmeye karar verdik.

Bu bakımdan Anadolu Gençlik Derneği Ortaokul Gençlik Grubu olan Kaşif gruplarımız olarak kendi mahallerimizde sokak hayvanları için kendi imkanlarımızla yeme içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri kaplar hazırladık. Artık kaşif öğrencilerimizin olduğu mahallelerde sokak hayvanları bu öğrenciler tarafından besleniyor” dedi.