Urfa'da sağlıkçılar bu kez kedi için seferber oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ağaca çıkarak mahsur kalan kedinin imdadına sağlıkçılar yetişti. Sağlık çalışanları merdiven yardımı ve gerdikleri çarşaf ile kediyi aşağı indirdi.

Şanlıurfa’da ağaca çıkarak mahsur kalan kedinin imdadına sağlıkçılar yetişti. Sağlık çalışanları merdiven yardımı ve gerdikleri çarşaf ile kediyi aşağı indirdi.

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesine bağlı İpekyolu Mahallesinde bulunan Şanlıurfa Haliliye Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi (Eski Kadın ve Doğum Hastanesi) bahçesinde dün sabah saatlerinde ağaca tırmanan kedi orada mahsur kaldı.

Merdiven ve çarşaf kullandılar

Kedinin ağaçta mahsur kaldığını fark eden sağlık çalışanları ve özel güvenlikçiler hemen harekete geçti. Sağlıkçılardan biri merdiven yardımıyla ağaca çıktı. Diğer sağlıkçılar ise kedinin olası düşmesine karşı çarşaf açarak ağacın altında bekledi. Merdiven yardımıyla indirilemeyen kendi gerilen çarşafa güvenli bir şekilde indirildi. 

Kedinin yara almadan indirilmesiyle çevrede bulunan diğer vatandaşlar, sağlıkçıları tebrik etti. Kurtarılan kedi doğal yaşamına bırakıldı.