Urfa'da selden etkilenen bina sayısı kaç?

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da selden etkilenen bina sayısı hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde adeta yıkıma uğrayan Hatay'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Hayta'yda temaslarda temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra Antakya Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi'nde depremzede gençlerle bir araya geldi.

Burada Hatay ve depremin vurduğu diğer illerde yapılan çalışmalar hakkında konuşan Bakan Soylu, Hatay'da enkazın yaklaşık yüzde 30'unun kaldırıldığını ve hedeflerinin Ramazan sonrası çalışmaları bitirmek olduğunu söyledi. Bakan Soylu, sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa hakkında da gençlere bilgi verdi.

Hataylıların moralli olması gerektiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu, Şanlıurfa'da ki sel baskınlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Sizin moralinize bizim de ihtiyacımız var. Bunun sadece bir inşa faaliyeti olarak görmeyin, bunu bir ihya faaliyeti olarak görün. Şehrin hücrelerinin çalışmasını biraz daha çalışmasını temin etmeye çalışıyoruz. Sizi yalnız bırakmayacağız. 54 gündür buradayız, önümüzde seçim var. 

Milletin vereceği karar başımızın üstüne eğer bizle alakalı bir devam kararı verecekse bizim bugüne yaptığımız gibi, aynısını devam ettireceğiz. Biz buradayken Şanlıurfa’yı sel bastı yaklaşık 2 bin 500, 3 bin ev sular altında kaldı. Biz gittik burada çalıştık, oradaki insanların evlerini temizlenmesini yaptık. Aynısını Elazığ’da, Malatya’da günlerce kaldık, konteynerler yaptık. Evler yaptık. Binlerce köy konutları yaptık. Bunları 1-1.5 yıl içinde teslim ettik"