Urfa'da sit alanındaki mağarayı kepçe ile tahrip ettiler

TAKİP ET

Şanlıurfa'da tarihi mağaranın olduğu ve koruma altında bulunan alanda inşaat yapılıyor. Yaşanan olay üzerine Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı ekipler şikayetleri değerlendirerek olay yerine giderek çalışmayı durdurdu.

Şanlıurfa’da tarihi mağaranın olduğu ve koruma altında bulunan alanda (Sit alanı) inşaat yapılıyor. Yaşanan olay üzerine Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şikayetleri değerlendirerek olay yerine giderek çalışmayı durdurdu.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Karakoyun Mahallesi Şehit Nusret caddesinde geçtiğimiz yıllarda bir çalışma sırasında ortaya çıkan ve oda mezarı olduğu değerlendirilen mağara mühürlenerek koruma altına alındı. Koruma altında bulunan alanda çok geçmeden inşaat çalışması başladı.

Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü olay yerinde

Söz konusu mağaranın olduğu koruma altındaki bölgede daha önce başlatılan inşaat çalışması şikayet üzerine durduruldu. Ancak çok geçmeden inşaat yeniden başladı. İddiaya göre mağarada tahribat yaşandı. Yaşanan olay üzerine ilgili kurumlara şikayette bulunan vatandaşlar, tarihi alanın korunmasını istedi.  Şikayetler üzerine harekete geçen Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğü ekipleri, inşaatı durdu. 

Mahalle sakinleri tepkili

Haber ihbar hattımıza ulaşan mahalle sakini bir vatandaş, “Burası tarihi bir bölgedir. Burada kentsel dönüşüm başlatıldı ancak bazı şahıslar burada geceleri ve hafta sonları inşaat çalışması yapıyor. Bu çalışma nedeniyle oda mezar olduğunu düşündüğümüz ve koruma altında olan mağara tahrip edildi. Yetkililerin müdahale etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

muze mudurlugu tarihi magara oda mezari tarihin ortasında insaat calismasi