Urfa'da Suriyeli şahıs motosikleti ile halk otobüsünün önünü kesti

TAKİP ET

Şanlıurfa'da halk otobüsüne binen Suriyeliler eksik kart basınca şoför tarafından uyarıldılar. Suriyeliler, otobüsü durdurup şoföre hakaretvari bir şekilde cevap verdi.

2011 yılında çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler, çadırkentlerden çıkarak zamanla kentlere hızla yayıldı. Bu yayılmanın sonucu olarak Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay ve kilis gibi kentlerde bir çok mahallede hatta ilçede nüfus çoğunluğuna ulaştılar.

Yaşanan bu gelişmelerin ileriki yıllarda neden olabileceği sorunlar bir çok uzman tarafında sık sık dile getirildi. Ancak, Suriyelilerin hem nüfusu hem de hakim oldukları mahallelerin sayısı hızla artmaya devam etti.  Suriyelilerin hızla artan nüfusu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan işyerleri ile hem Türkiyeli esnaf mağdur oldu hem de sık sık kavgalar yaşandı.

Şanlıurfa'da da buna benzer olaylar sık sık yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Kentte Suriyeli nüfusun en çok olduğu bölgelerden olan Eyyübiye'de dün gece yaşanan bir olay vatandaşların tepkisini topladı. Olayda eksik kart basan Suriyeli kadın ile otobüs şoförü arasında çıkan tartışma cep telefonu kamerasına yansıdı.

İddiaya göre Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde şehir içi halk otobüsüne binen Suriyeli kadın ve çocukları eksik kart basınca şoför tarafından uyarıldılar. Şoförün uyarısını dikkate almayan Suriyeli kadın, bununla da yetinmeyerek telefonla kocasına haber vererek olay yerine gelmesini söyledi.

Motosikleti ile olay yerine gelen Suriyeli şahıs, otobüsü durdurarak şoföre hakaret etti. 'Paran kadar konuş, otobüs devletin sana ne oluyor?' diyerek şoföre bağıran şahıs otobüsteki diğer yolcuların da tepkisini çekince araçtan inerek uzaklaştı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar Suriyelilerden kaynaklı sorunlarn her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi.

Yaşanan olay bir yolcu tarafında an ve an kaydedildi.

suriyeliler urfa suriyeli kavgasi suriyeliler huzurusuzluk çıkarıyor