Urfa'da sürücü kursları fiyatlarına zam geldi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sürücü kursu fiyatlarına zam geldi. Ülke genelinde oluşan enflasyondan dolayı sürücü kurslarına yeni yıldan itibaren fiyat güncellemesi yapıldı.

Şanlıurfa'da sürücü kursu fiyatlarına zam geldi. Ülke genelinde oluşan enflasyondan dolayı sürücü kurslarına yeni yıldan itibaren fiyat güncellemesi yapıldı.

Yeni yıl 2024’te ehliyet almanın maliyeti katlanıyor. Sürücü kurslarında 2024 yılı için geçerli zam oranı belli oldu. 

2023 yılında sürücü kurs ücretleri ortalama 7.500 liradan başlıyordu. Son bir yılda sürücü kurslarına gelen bu yüksek zamlar sürücü adaylarının eleştirilerine sebep olurken, ehliyet kurslarından yeni zam fiyat güncellemesi açıklandı. 

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız; yakıt giderleri, personel SGK giderleri, kira, araç sigorta, muayene, tamir gibi giderlerin yanı sıra kırtasiye vb. bir çok giderleri sebep göstererek 2024 yılı için geçerli fiyat guncellemesi yaptıklarını açıkladı.

Zam haberleri ile değil, eğitimler ile ilgili gündeme gelmek istediklerini belirten, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı Mehmet Yıldız, yapılan zam ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılında ülke genelinde oluşan enflasyondan dolayı mecburen fiyat güncellemesi yaptık B sınıfının kurs ücreti 2024 yılı için 14 bin TL olmuştur bizden sonra adaylarımız maliye ve kart ücreti olarakta 2024 yılı için 5100 TL gibi bir ödeme yapacaklardır. Yani 2024 yılında bir B sınıfı ehliyetin maliyeti 19 bin TL’yi bulacaktır.

Bu fiyatları belirlerken sürücü kurslarımızın giderlerini yani personel aylıkları,araçlarımız için yakıt giderleri,personel SGK giderleri, kira, araç sigorta, muayene, tamir gibi giderlerin yanı sıra kırtasiye vb. Bir çok giderimiz mevcuttur yani kısacası bizlerde bu fiyat güncellemesinden memnun değiliz fakat mecburen fiyat güncellemesi yapıyoruz, inanın bir eğitimci olarak bir sürücü kursu kurucusu olarak biz bu tür zam haberleri ile gündeme gelmek istemiyoruz, daha çok verdiğimiz eğitimler ile gündeme gelmek isterdik. Fakat mecburiyetten bu tür haberler ile gündeme geldiğimiz için hemşerilerimizden özür diliyoruz ve bizleri anlamalarını rica ediyorum.”

İşte yeni yıl 2024 zam tarifesi:

Şanlıurfa sürücü kursları ehliyet son dakika zam