Urfa'da tarihi yapı çöktü! Büyükşehir harekete geçti

TAKİP ET

Dünyanın en önemli kentlerinden olan Şanlıurfa'da bulunan tarihi Cincıklı Hamam'ın duvarında yaşanan çökme üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. 

Dünyanın en önemli kentlerinden olan Şanlıurfa’da bulunan tarihi Cincıklı Hamam'ın duvarında yaşanan çökme üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi. 

Önemli tarihi yapılara sahip Şanlıurfa’da son yıllarda başlatılan restorasyon çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Tarihi yapılarda yaşanan çökmeler ve tahribatlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde çöken Cincıklı Hamam'ın duvarını yeniden yapmak için çalışmalar başlandı. Çalışmalar ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hacı Kamil Konağı yok olmaktan kurtarıldı

“Tarihi hamamlarımızdan olan Cincıklı Hamam'ın duvarında meydana gelen çökmeye ekiplerimiz anında müdahale ederek güvenlik önlemlerini aldı. Restorasyon çalışmaları ise pazartesi başlayacak. Tarihi zenginlikleri koruyup gelecek dönemlere aktarmak en önemli vazifelerimizden.”