Urfa'da taziye evleriyle ilgili açıklama! Yasaklandı

TAKİP ET

Viranşehir Kaymakamlığı, deprem sonrası devam eden artçı depremler nedeniyle barınma ihtiyacının karşılandığı taziye evlerinde taziye kabul faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

VİRANŞEHİR-  Viranşehir Kaymakamlığı, deprem sonrası devam eden artçı depremler nedeniyle barınma ihtiyacının karşılandığı taziye evlerinde taziye kabul faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen deprem çevre illerde de adeta yıkıma neden oldu. Depremin yıkıcı etkisinden nasibini alan illerden biri de Şanlıurfa oldu. 

Arama-kurtarma çalışmalarının dün itibarıyla tamamlandığı Şanlıurfa’da yaşanan deprem sonrası depremzede vatandaşlar taziye evleri, okul, cami, spor salonları ve çadır kentlerde barınmaları için mücadele ediyor.

Viranşehir Kaymakamlığı, ‘’ Taziye kabul faaliyetlerinin durdurulması ve yemek ikramında bulunulması Şanlıurfa Valiliğince yasaklanmış olup Taziye Evleri sadece barınma amacıyla kullanılacaktır.’’ Denildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

 ‘’Deprem sonrası devam eden artçı depremler nedeniyle vatandaşlarımız tedirgin olduğundan konutlarına girememektedir. Bunun yanında konutları yıkılmış ve/veya hasar görmüş vatandaşlarımız da evlerine giremediklerinden İlimizde bulunan taziye evlerinde barınma talepleri karşılanmaktadır. Bu kapsamda; barınma ihtiyacının karşılandığı taziye evlerinde taziye kabul faaliyetlerinin durdurulması ve yemek ikramında bulunulması Şanlıurfa Valiliğimizce yasaklanmış olup TAZİYE EVLERİ sadece barınma amacıyla kullanılacaktır.’’
 

şanlıurfa viranşehir taziye evi deprem barınma depremzede