Urfa'da velilerden okul boyama parası isteniyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul idareleri velilerden çeşitli gerekçelerle para istemeye başladı.

Türkiye genelinde 2022 2023 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte veliler içinde zor günler başladı. Çocuklarının kırtasiye malzemelerini bile almakta zorlanan velilerden bir de okul boyama parası isteniyor.

Milli Eğitim Bakanlığından sık sık yapılan açıklamalarda okullarda herhangi bir eksikliğin olmadığı dile getirilirken okul yönetimleri ise eksiklikleri gerekçe göstererek verilerden para talep ediyor.

Ajans Balıklıgöl haber hattına gelen ihbara göre, Karaköprü'nün Maşuk Mahallesi'nde bulunan Piri Reis İlk Okulunda velilerden kaynak kitap ve okul boyama için para talep edildiği iddia edildi. 

Haber ihbar hattımıza gelen ihbarda, "TOKİ maşuk Piri Reis İlk Okulunda çocuklardan okul boyama için boya parası 100 TL ve kaynak kitaplardan da 200 TL alıyorlar.Veliler paramız yok, durumumuz yok dedikleri halde öğretmen ve idareciler baskı yapıyorlar. Bundan dolayı çocuklarını okuldan çıkarabileceklerini söyleyen veliler bile var." ifadelerine yer verildi.

Velilerden çeşitli sebeplerden dolayı istenen para her yıl yaşanan bir sorun haline geldi. Sadece bir okulla bile sınırlı kalmayan bu sorun veli ve idarecileri karşı karşıya getiriyor.