Urfa dahil 27 ilde operasyon! 2.155 düzensiz göçmen yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 27 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik gerçekleştirilen 'KALKAN-7' Operasyonlarında, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2.155 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa dahil 27 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-7” Operasyonlarında, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2.155 düzensiz göçmen yakalandığını duyurdu. 

2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik gerçekleştirilen “KALKAN-7” Operasyonlarında;

80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 

2.155 düzensiz göçmen yakalandı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van olmak üzere toplam 27 ilde Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik tarafından 57 ayrı yere yapılan Operasyonlarda;

80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 6’sı tutuklandı. 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin adli işlemleri devam ediyor.


 

son dakika şanlıurfa operasyon göçmen