Urfa dahil 4 ilde eş zamanlı operasyon! 7 terörist gözaltına alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa dahil 4 ilde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı terör operasyonunda, toplam 7 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa dahil 4 ilde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı terör operasyonunda, toplam 7 terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından Ankara TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerinin tespiti, deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanması maksadıyla icra edilen çalışmalar neticesinde; 

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan ve buralarda örgütsel faaliyetlerine devam eden (9) teröristin yakalanması maksadıyla; Şanlıurfa’da 4, Adana’da 3, Gaziantep’te 1, Van’da ise 1 adres olmak üzere toplam 4 ilde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimata istinaden eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Düzenlenen operasyon kapsamında; 7 terör örgütü üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalar neticesinde; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca silahlı terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve üyelerinin yakalanmasına yönelik operasyonlar devam ediyor. 

şanlıurfa son dakika operasyon terör