Urfa'daki jandarma personelinin görev yerleri değişti

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da görev yapan Jandarma personelinin görev yerlerinin il içerisinde değiştirildiğini ileri sürdü.

Jandarma personelinin il içerisinde görev yerlerinin değiştiğini söyleyen vekil Mahmut Tanal, söz konusu değişikliğin gerekçesinin açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Jandarma personeli ve ailelerinin görev yeri değişikliğinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen  Tanal, şunları dile getirdi:

Bakan Soylu Şanlıurfa'ya mı geliyor?


“Ani bir kararla Şanlıurfa’daki #Jandarma personelinin (subay, astsubay, uzman erbaş) tamamının il içerisinde görev yeri değişti. Pazartesi (20.06.2022) gününe kadar personelin, yeni yerlerinde göreve başlamaları gerekiyor. Merkez ve ilçeleri kapsayan Şanlıurfa içi bu değişikliğin gerekçesi Jandarma personeline belirtilmedi. Bu değişikliğin alelacele yapılmasının sebebi anlaşılmadı. 

Şanlıurfa içi görev yeri değişen Jandarma personeli ve aileleri mağdur edildi. Kiralık ev bulmak zaten başlı başına bir sorun.  Bu değişikliğin gerekçesinin açıklanmasını bekliyoruz.”