Urfa Eczacılar Odası: 13 yıldır fiyat tarifesi güncellenmedi

TAKİP ET

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası hizmet binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında eczacıların fiyat güncellemesinden kaynaklı yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası hizmet binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında eczacıların fiyat güncellemesinden kaynaklı yaşadığı sorunlara dikkat çekildi. Basın açıklamasını yapan Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kaplan, “Bizim talebimiz ilaca zam değil 13 yıldır güncellenmemiş ilaç fiyat kararnamesinin günümüz koşullarına uygun olarak güncellenmesidir” dedi.

İlaca zam talebinin eczacıların talebi olmadığına dikkat çekerek firmalar zam istediğini belirten Aslı Kaplan şunları söyledi:

“Hemen hemen her yıl mevcut sistemin işleyişinden kaynaklanan ilaç yokluğu sebebiyle halkımızın yaşadığı sıkıntıyı maalesef bizler de eczanelerimizde yaşamaktayız. Eczane eczane gezip ilaca ulaşmaya çalışan hastalarımıza aradığı ilacı tedarik edemeyişimizin üzüntüsünü yaşamaktayız. Hastalarımızın yorulmaması için pek çok meslektaşımız aranan ilacın bulunabileceği bir eczaneyi bulabilmenin umuduyla birbirleriyle devamlı iletişim halindedirler. Her gün yeni bir hasta için yeni bir ilaca yorulmadan usanmadan aramaktayız.

Bir kez daha altına çizmek isteriz ki adı ister üretim kaynaklı olsun ister tedarik kaynaklı olsun ister zam kaynaklı olsun halkımızın ulaşamadığı ilaçların sorumlusu kesinlikle eczacınız değildir. Ayrıca zam beklentisi de biz eczacıların değil firmaların isteğidir. Bu bağlamda da gerek vatandaşlarımızın gerekse de eczacılarımızın kaderi firmaların insafına bırakılmıştır.

Bizim talebimiz ilaca zam değil 13 yıldır  güncellenmemiş ilaç fiyat kararnamesinin günümüz koşullarına uygun olarak güncellenmesidir. Aksi halde eczacılığın Mali açıdan sürdürülebilir bir tarafı kalmamaktadır. Değerli hastalarımız ilacı erişimin önündeki engel eczacınız değildir. ilaç zammını bekleyen de eczacınız değildir. Bizler sizlerin en kolay eriştiğiniz birinci basamak sağlık hizmeti sunucularıyız.

En önemli kuralımız sizlerin salona verdiğimiz önceliğimizdir. İnsan sağlığını her türlü koşuldan Üstün tutan bir mesleğin temsilcileri olarak halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin sürdürülemez hale getiren bu sorunların çözümü noktasında tüm paydaşlarımızın aynı duyarlılıkta olduklarını temenni ediyor yetkilileri ve devlet erkini göreve davet ediyoruz”