Urfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Sultanoğlu atamasına tepki!

TAKİP ET

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Asım Sultanoğlu'nun görevden alınması talebiyle basın açıklaması yaptı. 

ŞANLIURFA- Urfa Emek ve Demokrasi Platformu, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Asım Sultanoğlu'nun görevden alınması talebiyle basın açıklaması yaptı. 

Yapılan açıklamayı Eğitim-Sen Urfa şube Eş Başkanı Özlem Ulutaş Şengül, okudu.

Yapılan açıklamada Özlem Ulutaş Şengül, şu ifadelere yer verdi:

“Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, atandığı Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun çocukları istismar eden ve 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. 

“Savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı”

Bu dava kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Ensar ve KAİMDER'e ait yurtlara dair" müzekkere cevabında, "İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında olaydan 4,5 yıl sonra Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verildi. Ancak aradan geçen zamanda henüz soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamazken Sultanoğlu toplumun her kesiminden gelen tepkilere ilimizde mili eğitim müdürü olarak göreve başlamıştır.

“Urfa halkının tepkilerine ve tüm itirazlarına rağmen niye göreve başlatıldı”

Çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Sultanoğlu’nun Bursa ve Kahramanmaraş illerine İl milli Eğitim Müdürü olmasına dair haberler de basına düşmüş, fakat gelen tepkiler üzerine bu atamalar iptal edilmiştir. İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu’nun böylesi ağır bir suç karşısında hala göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir? Urfa halkının tepkilerine ve tüm itirazlarına rağmen niye göreve başlatıldı. Eğitim gibi temel öznesi çocuk olan bir kuruma çocuk istismarına göz yuman birinin il milli eğitim müdürü yapılmasındaki ısrarın altında ne var?

Toplumsal tepkilere rağmen Urfa halkının oyları ile seçilmiş vekillerin müdürü ziyaret etmesi, bugün mili eğitim bakanının Sultanoğlu’na destek verircesine ziyarete gelmesi tüm duyarlı kesimleri rahatsız etmektedir. 

“İlimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz”

Öğretmen, Okul ve derslik sayısının yetersizliği; mevsimlik tarım işçiliği, çocuk işçiliği, anadilde eğitim problemi, mülteci çocukların eğitime katılımı, kız çocuklarının eğitime devam edememesi gibi birçok eğitim probleminin olduğu, merkezi sınavlarda başarısı düşük olan ilimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve Urfa emek ve demokrasi platformu olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz.”
 

şanlıurfa atama il milli eğitim müdürü Asım Sultanoğlu Urfa Emek ve Demokrasi Platformu