Urfa'nın içme suyu içilebilir mı? Beklenen açıklama geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi sonrası sularda meydana gelen kirlenme nedeniyle kent merkezinde birçok noktada içme suyu sıkıntısı yaşanıyordu.

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi sonrası içme sularında meydana gelen kirlenme nedeniyle kent merkezinde birçok noktada içme suyu sıkıntısı yaşanıyordu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda suyun tekrardan içilebilir noktaya geldiğini duyurdu.

ŞUSKİ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarlarının ve kurumumuzun uluslararası akredite laboratuvarının yaptığı analiz sonuçlarına göre 20 Mart 2023 tarihinden günümüze kadar merkez içme suyu arıtma tesisinden temin edilen suyun kesintisiz olarak içme suyu standartlarına uygun olarak arz edildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca merkez on dört (14) ana içme suyu depomuzdan çıkan suların ve merkez üç ilçe şebekemizden arz edilen suların genelinin temiz olduğu ve 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik' şartlarını sağladığı ve içme suyu olarak kullanılabilecek seviyede olduğu tespit edilmiştir"