Urfa sınırında gasp edilen kuyumcu sokak ortasında öldürüldü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Haseke iline bağlı Rasulayn kent merkezinde Hamada Al Barhavi isminde bir kuyumcu, 2 saldırgan tarafından uzun namlulu silah ile sokak ortasında öldürüldü. Saldırganlar, öldürdükleri kuyumcuya ait altın dolu çantayı alarak olay yerinden kaçtı. Bölge halkı saldırıya tepki gösterdi. Barhavi'nin cenazesi alkış ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Olay dün saat 12:30 sıralarında Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn şehir merkezinde meydana geldi. Planlı olarak gerçekleşen saldırıda yüzlerini puşi ile kapatan motosikletli ve silahlı iki saldırgan, Rasulayn şehir merkezinde kuyumcu olduğu öğrenilen Hamada Al Barhavi’nin yolunu kesti. Saldırganlardan biri motosikletten inerek elindeki uzun namlulu silah ile kuyumcu Hamada Al Barhavi’ye 2 el ateş etti. Mermilerin isabet ettiği Al Barhavi, olay yerinde hayatını kaybetti. Kuyumcunun elindeki altın dolu çantayı alan saldırganlar daha sonra kayıplara karıştı.

Saldırganlar yakalandı

Olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyen Özgür Suriye Ordusu, saldırganların izini sürdü. Şehir merkezinde arama ve soruşturma çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri Rasulayn’ın kuzeyinde bulunan Khazzan mahallesinde faillerin izini buldu. Gece saatlerinde Khazzan mahallesine operasyon düzenleyen güvenlik güçleri puşili saldırganları gizlendikleri evde kıskıvrak yakaladı. Güvenlik güçlerince sorgulanan saldırganlardan birinin Irak uyruklu diğerinin ise Suriye’nin Deyrizor nüfusuna kayıtlı olduğunu saplandı.

Resulayn halkı saldırıya tepki gösterdi

Rasulayn bölge halkı ise meydana gelen puşili silahlı saldırının Özgür Suriye Ordusuna ait bir karargâhın önünde meydana geldiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Bölge halkı bugün Cuma namazı öncesi Rasulayn şehir merkezinde toplanarak yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. 

Alkış ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi

Silahlı soyguncular tarafından öldürülen kuyumcu Al Barhavi, bugün Cuma namazından sonra büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi. Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu kalabalık, Barhavi’nin cenazesine alkış ve sloganlarla mezarlığa kadar eşlik etti.