Urfa sınırında kepenk kapatan esnaftan 'yolsuzluk' protestosu

TAKİP ET

Şanlıurfa Ceylanpınar'ın karşısında yer alan Rasulayn kent merkezinde bir kuyumcunun öldürüldüğü olayın ardından bugün esnaf kepenk kapattı. Şehir merkezinde toplanan esnaf, can güvenliklerinin olmadığını söylemek ve yolsuzluklara dikkat çekmek amacıyla protesto düzenledi. Gerçekleştirilen protesto gösterisi sırasında sık sık 'Türkiye' sloganı atıldı. 'Yetimlerin parasını yemek istiyorlar' diyen öldürülen kuyumcunun oğlu, Türkiye'den yardım istedi.

Kuyumcuyu sokak ortasında gözlerini kırpmadan öldürdüler, elindeki altın dolu çantayı alarak kaçtılar. Çok geçmeden yakalandılar ama iddiaya göre altın dolu çanta halen kayıp.

Resulayn'da SMO grupları arasında çatışma: Ceylanpınar'da mermi isabet eden kadın yaralandı


Kuyumcuyu öldüren saldırganlar yakalandı, altınlar kayıp

Ceylanpınar’ın sınır komşusu Suriye’nin Resulayn kent merkezinde silahlı iki kişi tarafından sokak ortasında öldürülen kuyumcu Hamada Al Barhavi dün alkış ve sloganlar eşliğinde protesto gösterileriyle birlikte toprağa verildi. Kamera görüntülerini inceleyen yerel güvenlik görevlileri tarafından iki saldırgan olaydan bir süre sonra yakalandı ancak iddiaya göre altın dolu çanta halen kayıp.

Urfa sınırında gasp edilen kuyumcu sokak ortasında öldürüldü


Resulayn’da esnaf kepenk kapattı

Dün yaşanan olayın ardından Resulayn’da esnaf kepenk kapattı. Güvenlik sorunlarına dikkat çeken esnaf, kent merkezinde protesto düzenledi. Protesto gösterisi sırasında saldırganlar tarafından öldürülen ve altın dolu çantası çalınan kuyumcu Al Barhavi’nin oğlu Türkçe yaptığı  konuşmada Türkiye’ye seslenerek “Sizin yardımınıza ihtiyacım var” dedi.

Sınırı aşan mermi Urfa'da 9 yaşındaki çocuğun başına isabet etti


“Yetim parasını yemek istiyorlar”

Al Barhavi’nin oğlu “Benim babamı öldürdüler. Kardeşlerimi yetim yaptılar. Şimdi de ne istiyorlar? Yetim parasını yemek istiyorlar. Benim babamın altınlarını ve parasını yemek istiyorlar. Benim amcamlarım, abilerim, benim babamın kanını yerde bırakmayın. Benim kardeşlerimin, yetimlerin parasını bırakmayın. Bizim sizin yardımınıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

Suriye'den gelen mermi Şanlıurfa'da bir vatandaşa isabet etti