Urfalı isim MHP MKYK'sına girdi

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 13'üncü Olağan Kurultayında Şanlıurfalı isim Uzm. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz Merkez Karar Yürütme Kurulu listesinde yer aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından 27. Dönem Genel Seçimi için ’dan milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Ömer Çağlar Yılmaz MHP 12’nci Olağan Kurultayında da Merkezi Kurulu üyesi olarak listede yer almıştı. Ömer Çağlar Yılmaz bugün gerçekleşen MHP Olağan Kurultayında Merkez Karar Yürütme Kurulu listesinde tekrar yer aldı.

ÖMER ÇAĞLAR YILMAZ KİMDİR?

Ömer Çağlar Yılmaz 1981 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Hayatı boyunca başarılı olan Ömer Çağlar Yılmaz ortaöğretimini iki farklı lisede tamamladığı biliniyor. Bu okullar Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Başkent Lisesi’dir. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Ömer Çağlar Yılmaz 2006 yılında bu üniversiteden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından TUS olarak bilinen Tıp’ta uzmanlık sınavını kazanıp Fatih Üniversitesi’nde Kardiyoloji bölümünde uzmanlığını tamamladığı biliniyor.

Ömer Çağlar Yılmaz henüz araştırma görevlisi iken gösterdiği akademik başarılar sonucunda Pittsburgh Üniversite tarafından davet mektubu almıştır. Bu davet mektubuna olumlu yanıt vererek Pittsburgh araştırmacı öğretim üyesi olarak çalıştığı biliniyor. Ayrıca Ömer Çağlar Yılmaz hakkında birçok bilimsel makale yazıp yayınladığı da biliniyor. ABD’den ’ye döndüğünde Bakanlığı tarafınca Meslek Hastalıkları hastanesine atanmıştır. Ankara’nın yerel bir gazetesi olan Keçiören gazetesi tarafından 2012 yılında en başarılı doktor ödülüne layık görülmüştür. 2013 yılında memleketine hizmet etme amacıyla geldiği Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nden çeşitli dernek ve vakıfarda aldığı görevler sebebiyle ayrılıp Ankara’ya geri döndüğü biliniyor.