Urfalı öğrenciler sigaranın zararlarına dikkat çekti

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi sınırlarında yer alan Yeni Zelanda Matariki İlkokulu öğrencileri Yeşilay Haftası dolayısıyla kısa bir canlandırma videosu hazırladı. 

HALİLİYE- Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırlarında yer alan Yeni Zelanda Matariki İlkokulu öğrencileri Yeşilay Haftası dolayısıyla kısa bir canlandırma videosu hazırladı. 

Yeni Zelanda Matariki İlkokulu, Yeşilay Haftası’na dikkat çekti 

Yeni Zelanda Matariki İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası nedeni ile yapılan etkinliklerde kısa bir canlandırma videosu hazırladı. 

Her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) ülke genelinde “Yeşilay Haftası” olarak kutlanan, Yeşilay Haftası, ülke genelinde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve diğer tüm bağımlılık yapıcı maddelerle mücadeleyi içeriyor. 

Yeni Zelanda Matariki İlkokulu öğrencileri de Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bağımlılıkla mücadeleye yönelik dikkat ve önem çekti. 4/A sınıfı öğrencileri genç nesle sigara bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla kısa bir canlandırma videosu hazırladı. 

4/A sınıfı öğrencileri, insanlarda sigara kullanımının yol açtığı olumsuzlukları ve sağlıkta nasıl bir problem yarattığını kısa film çekerek anlattı. 

Sigara içmenin sağlığa zararları nelerdir?

Sigara içmenin sağlığa birçok zararı vardır. Sigara, akciğer kanseri, kalp hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), inme, diyabet, mide kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri ve birçok diğer kanser türünün riskini artırır. Ayrıca, sigara içmek solunum yollarını tahriş eder, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve vücutta iltihaplanmaya neden olabilir.


 

şanlıurfa okul sigara sağlık yeşilay haftası Yeni Zelanda Matariki İlkokulu